Ce poate fi mai bun decat un pranz delicios, servit in familie si pe placul tuturor? Si cand vezi ca se mananca si ultima bucatica din farfurie, satisfactia este si mai mare! :X
Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne. Se lasa pe fiecare parte pana se albesc bine. Nu vor incapea toate o data, se pun pe rand. Dupa ce s-au calit toate bucatile de carne, se presara condimentele pentru porc si se toarna apa fierbinte aproape cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic spre potrivit.
Ceapa se curata si se taie in bucati mari. Se pune peste carnea. Se lasa sa fiarba la foc domol cu cratita acoperita.
Intre timp se curata morcovul si se taie rondele. Ceapa care a fiert si s-a inmuiat se indeparteaza din cratita. Se pun rondelele de morcovi si se lasa sa fiarba in continuare. In cazul in care nu mai este foarte multa apa peste carne, se mai completeaza dar cu apa fierbinte.
Cand este aproape gata, se pun cateii de usturoi si se mai completeaza cu apa daca se doreste sos mai mult. Se toarna bulionul si se mai condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se lasa sa mai fiarba putin pana se obtine sosul dorit.
Intre timp se fierbe separat orezul in apa cu sare. Cand este gata, se strecoara si se trece rapid sub un jet de apa rece. Se lasa la scurs.
Intr-o cratita se pune untul sa se topeasca. Se adauga legumele congelate si se amesteca. Se acopera cratita si se lasa cateva minute. Din cand in cand se amesteca. Cand sunt gata legumele, se pune orezul si turmericul. Se amesteca totul bine. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se omogenizeaza bine.
Se serveste friptura de porc alaturi de legumele cu orez.
Pofta buna!
1
Cand completati cu apa, neaparat sa fie fierbinte.
2
Timpul de gatire poate diferi in functie de carne.
3
Legumele se pun in cratita asa congelate, nu se lasa inainte la dezghetat.