Barcute umplute cu piept de pui

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2020 | 3233 vizualizari

 

Vazusem zilele trecute la Simona pide cu spanac. Aratau foarte bine doar ca noi nu ne impacam cu spanacul asa ca am facut ceva pe gustul nostru. Au iesit aceste barcute tare gustoase!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • cca 300 ml apa calduta
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei

Pt. topping:

  • 1 buc piept de pui
  • 1 lg ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g mozzarela
  • 50 ml lapte
  • 100 g mozzarela
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute umplute cu piept de pui:

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea.

Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute.

Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a incorporat faina, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framnata pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se pregateste topping-ul. Se spala pieptul de pui si se taie in cubulete mici.

Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga carnea. Se amesteca si se lasa sa se rumeneasca, adaugand intre timp si sare si piper. Dupa ce s-a rumenit, se toarna smantana pentru gatit si se amesteca. Se adauga mozzarela data pe razatoare (50 g) si se amesteca. Se pune si usturoiul taiat feliute. Daca este prea gros sosul, se toarna laptele pentru a-l mai subtia. Se mai potriveste dupa gust cu sare si piper daca este nevoie apoi se lasa sa se racoreasca.

Aluatul se imparte in 6 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma ovala. Marginea se indoaie de jur imprejur formand o bordura. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se umple fiecare barcuta cu topping. Deasupra se presara mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu topping-ul preferat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Suberec cu carne de vita