Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

de mirela0911 in Prajituri, 19 Ian 2020 | 4824 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa si aromata din care iti vine sa tot mananci ... si mananci ...:D
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg ulei
  • 100 g migdale macinate
  • 5 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. sirop:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta de migdale marocana

Pt. crema:

  • 100 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • migdale macinate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pana la incorporare. 

Intr-un bol se amesteca bine migdalele macinate cu faina si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize peste spuma si se incorporeaza usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Siropul: Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa la racit apoi se adauga esenta de migdale, dupa gust.

Crema de lapte cu ciocolata alba: Intr-o oala de inox se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se transfera oala pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se rupe ciocolata in bucatele si se pune in crema. Se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata. Se ia de pe foc, se lasa putin apoi se incorporeaza untul. Se lasa crema la racit.

Pe un platou se pune jumatatea de blat si se insiropeaza. Se unge cu 2/3 din crema de lapte apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Deasupra se presara migdale macinate.

Se da la rece inainte de a se portiona.

Pofta buna!

  

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ghimbir