Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba

de mirela0911 in Prajituri, 19 Ian 2020 | 4403 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa si aromata din care iti vine sa tot mananci ... si mananci ...:D
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg ulei
  • 100 g migdale macinate
  • 5 lg faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. sirop:

  • 400 ml apa
  • 3 lg zahar
  • esenta de migdale marocana

Pt. crema:

  • 100 g faina alba
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 750 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g unt
  • migdale macinate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pana la incorporare. 

Intr-un bol se amesteca bine migdalele macinate cu faina si praful de copt. Se toarna in 2-3 reprize peste spuma si se incorporeaza usor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.

Siropul: Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa la racit apoi se adauga esenta de migdale, dupa gust.

Crema de lapte cu ciocolata alba: Intr-o oala de inox se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca. Se toarna laptele putin cate putin si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se transfera oala pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se rupe ciocolata in bucatele si se pune in crema. Se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata. Se ia de pe foc, se lasa putin apoi se incorporeaza untul. Se lasa crema la racit.

Pe un platou se pune jumatatea de blat si se insiropeaza. Se unge cu 2/3 din crema de lapte apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu restul de crema. Deasupra se presara migdale macinate.

Se da la rece inainte de a se portiona.

Pofta buna!

  

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata