O pizza nu se refuza niciodata, indiferent de topping-ul ales. Daca nu va place cu ton, puteti folosi orice alte ingrediente va plac.
Pt. blat:
Pt. topping:
Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute.
Intre timp se pune tonul sa se scurga de ulei. Se curata usturoiul si se taie felii. Ardeiul gras se spala si se taie cubulete mici.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se rupe jumatate din aluat si se intinde pe masa infainata. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda de pizza cu diametrul de 32 cm. Se unge aluatul cu sosul de rosii apoi se pune tonul pe toata suprafata. Se presara usturoiul feliat, boabele de porumb, ardeiul gras si maslinele. Se rade deasupra mozzarela si se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 15 minute. Se urmareste pana se roseste usor.
Din restul de aluat se prepara o pizza cu ce ingrediente preferati.
Pofta buna!
1
Din cantitatea data de aluat, se pot prepara 2 pizza. Una am preparat-o cu ton, cealalta cu sunca, carnati, porumb, etc.
2
O conserva de ton ajunge doar pentru o pizza.