publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu legume si prosciutto
Legumele se curata si se spala .Ceapa si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza . Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala cu 3 l apa .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati. Separat...
Supa suedeza de peste
Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie feliute subtiri . Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt . Prajiti usor legumele in...
Ciorba cu carnati si zeama acra de varza .
Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar . Scoateti carnatii si feliati . Legumele se curata si se spala si se toaca cubulete[ ceapa mai...
Ciorba cu os de porc si gulie
Osul de porc se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai mari. Caliti in putin ulei ceapa rosie , ceapa verde , morcovul si ardeiul iute . Puneti...
Ciorba de legume cu galuscute
Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in ulei . Sarati . Adaugati osul si apa in care a fiert . Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati...
Ciorba de conopida cu brocolli si risini
Se pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul blenderului vertical de mana . Adugati amestecul de rosii la ciorba . Dregeti gustul cu sare si...
Supa de cocos cu ratuste (fara gluten)
Legumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza deasupra , ultimii cartofii . Se adauga sare , foaia dafin , boabele de piper . Se completeaza...
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Legumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in 4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati sa fiarba 30 minute apoi adugati si cartofii taiati cuburi . Dupa 10-15 minute cand cartofii au...
Ciorba taraneasca de peste
Legumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati. Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca...
Ciorba transformata
Se scot legumele din supa clara si se taie cuburi . Supa se da in clocot si in ea se fierbe orezul . Se introduc legumele in supa . Puneti tarhonul in otet si mararul tocat . Se drege gustul cu smantana sare si piper. Ciorba se serveste cu patrunjel verde presarat deasupra .
Ciorba de curcan cu mazare si cartofi
Legumele se curata si se spala . Carnea se spala . Morcovul se taie rondele , ceapa , usturoiul si telina se toaca . Prajiti usor legumele . Sarati . Adugati carnea si 4 l apa . Dupa aproximativ 20 minute cand carnea si morcovii incep sa fie patrunsi se pun cartofii taiati cubulete...
Ciorba de porc cu broccoli si conopida
Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3-4 l apa sarata . Morcovul se curata, se spala si se taie rondele . Gogosarul se curata se spala si se taie cuburi . Usturoiul se curata si se toaca . Se adauga in oala ce fierbe morcovul , gogosarul si usturoiul ....
Ciorba de cartofi cu smantana si tarhon
Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa, telina. Taiati cuburi morcovul si ardeiul. Prajiti-le usor in ulei 1-2 minute. Turnati deasupra 3-4 l apa. Sarati dupa gust. Fierbeti legumele 15 minute. Daca morcovii incep sa se patrunda, adaugati cartofii taiati cuburi si slaninuta. Mai...
Supa de porc cu conopida si cartofi
Fierbeti osul cu carne pe jumatate si aruncati apa . Conopida se desface bucatele , si se opareste in apa clocotita . Aruncati aceasta apa .[ Prin aceasta operatiune conopida va fi suportata si de cei mai sensibili ]. Spalati si curatati legumele . Spalati din nou . Tocati...
Ciorba de varza cu praz si carnati afumati
Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in patru pe lungime apoi marunt . Morcovul se toaca bucatele . Se calesc in ulei usor . Rosiile se decojesc , se toaca si se pun si ele la calit . Adaugati 3-4 l apa peste legumele calite .Puneti si mararul + foia de dafin . In momentul...
Ciorba taraneasca de porc
Curatati si spalati legumele . Taiati rondele morcovii si patrunjelul radacina . Tocati ceapa , prazul si ardeiul . Caliti usor aceste legume impreuna cu carnea de porc taiata bucati mai mici . Tocati marunt rosiiile si le adugati la calit . Turnati 3-4 l apa . Sarati si fierbeti....
Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice
Curatati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet , piper ,sare + ceapa , patrunjel , gogosar tocate marunt. Intr-un bol mic puneti putin ulei . Va...
Ciorba de fasole boabe
Se curata si se spala legumele . Se toaca ceapa morcovul , ardeiul rosu. tijele de telina si ardeiul iute . Aceste legume se calesc usor in ulei . Adaugati 3 l apa , sare , foaia de dafin ,mararul si cimbrul [ verde sau uscat , cum aveti ]. Puneti la fiert si boabele de fasole ....
Supa de cartofi cu praz si iaurt
Curatati si spalati toate legumele. Se pune o oala cu 3-4l apa la fiert si putina sare . Mai intai se taie cuburi morcovii , telina , pastarnacul si se pun la fiert . Apoi se toaca marunt prazul si ardeiul iute . Se pun la fiert sub capac. Dupa 10 minute se adauga...
Supa de rosii si galuste cu parmezan
Legumele se curata, se spala si se toaca/ feliaza dupa preferinata . Puneti la fiert in 3 l apa morcovul, telina, ceapa, foile de dafin, piperul, coditele de patrunjel si sarea . Dupa 15-20 minute incercati daca morcovul este fiert . Adaugati sucul proaspat de rosii. Condimentati cu...
Ciorba de cartofi si pastarnac cu smantana
Curatati si spalati legumele. Taiati morcovul rondele , ardeiul cuburi , ceapa cubulete si le caliti in putin ulei . Adugtai pastarnacul si cartofii taiate cuburi , sarati si puneti si 3-4 l apa . Nu uitati sa puneti la fiert slaninuta afumata [ doar putina cat sa dea vag gust de...
Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !
Curatati si spalati legumele . Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi . In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi si piperul boabe . Cand morcovul este pe jumatate fiert adugati fasiile de burta fiarta . Intr-un...
Ciorba de fasole galbena cu os de vitel
Fierbeti osul de vitel 5 minute si aruncati apa . Curatati si spalati legumele . Feliati morcovii , tocati ceapa , ardeiul, rosiile, cimbrul verde si tijele de telina . Curatati si spalati fasolea , rupeti in bucati de 2-3 cm . Puneti la fiert 3 l apa si fierbeti osul cu morcovi...
Supa cu zucchini si busuioc
Curatati si spalati legumele . Intr-o oala cu 2 l apa puneti la fiert morcovul taiat rondele . In acelasi timp adugati radacina de patrunjel taiata rondele cat si tulpina+ frunzele tocate . Sarati . Taiati ceapa cubulete si dovlecelul cuburi . Puneti la fiert . Dupa 20 min incercati...
Ciorba de salau cu legume
Spalati si curatati legumele . Taiati morcovii sfecla si patrunjelul cuburi si puneti la fiert intr-o oala cu 3 l apa . Sarati .Adaugati si fasolea verde . Cand acestea sunt aproape fierte puneti brocolii desfacut buchetele , dovlecelul rondele , rosiile cuburi , ceapa tocata si pestele ....
Supa de galbiori
Curatati si spalati legumele si ciupercile . Cartofi se taie cuburi . Slaninuta cubulete si ardeiul feliute . Morcovul se taie fasii . Intr-o oala cu 3 l apa sarata + foaia de dafin puneti aceste legume la fiert . Galbiorii prea mari se feliaza . Cand cartofii si...
Ciorba noua de fasole cu codita de purcel
Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta . Curatati , spalati si rupeti fasolea verde in bucati . de 2-3 cm. Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja ....
Ciorba de varza noua cu bacon afumat
Curatati si spalati legumele . Taiati morcovul si ardeiul rosu gras cubulete . Taiati ardeiul iute si ceapa verde rondele. Feliati baconul afumat . Puneti aceste ingrediente la fiert in 3 l apa . Curati varza de frunzele exterioare si o taiati fideluta . Dupa 10 minute...
Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-
Capul de miel se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare . Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa . Legumele se curata si se spala . Verdeturile se toaca . Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate...
Ciorba acra cu leurda si smantana
Osul se opareste cu apa clocotita Se curata si se spala legumele . Se pune osul la fiert cu morcovul taiat cubulete .Sarati . Cand morcovul este fiert se adauga ardeiul si cartoful tot cubulete taiate . Imediat dupa asta se pune orezul ,piperul si foaia de dafin...