Ma intreaba o verisoara ,sambata , Ce prepar eu bun. Cand i-am spus ce a exclamat cu dezamagire ,, Ciorba de cartofi '' . Parca imi dau seama ce gandea ,, Mihaela care are mereu idei face pe duminica ciorba de cartofi ... . Am incercat sa-i explic ca nu am mancat ciorba de cartofi de vreo 4 luni si ca gatitul oricum este o sarbatoare . De cate ori prepar o mancare oricat de comuna ar fi incerc sa-i adaug de fiecare data un alt condiment , un alt ingredient in plus sau inlocuit .
Curatati si spalati legumele.
Taiati morcovul rondele , ardeiul cuburi , ceapa cubulete si le caliti in putin ulei .
Adugtai pastarnacul si cartofii taiate cuburi , sarati si puneti si 3-4 l apa .
Nu uitati sa puneti la fiert slaninuta afumata [ doar putina cat sa dea vag gust de afumat], foaia de dafin si piperul .
Vor fierbe foarte repede in maxim 25 minute .
Dregeti gustul cu smantana , sare si putin otet de la tarhonul in otet .
Serviti cu cimbru verde presarat .
1
Vara ciorbele sunt bune mai acrisoare .