Am vazut aceasta reteta la Cristi Roman si mi-a starnit curiozitatea culinara . Cum o fi o supa si cu vin ? In consens cu restul ce am servit , garantez de 10 * cu steluta :d .Diferenta fata de reteta lui Cristi rezulta in urma muncii de documentare .Eu am avut doar peste de apa dulce. Reteta se prepara rapid si facil . cu siguranta ca o voi repeta .
Se curata si se spala legumele .
Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit ..
Morcovul se taie feliute subtiri .
Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt .
Prajiti usor legumele in uleiul amestecat cu unt si pasta de rosii .Adugati zeama clara de curcan in care ati fiert pestele . Sarati .
Fierbeti supa adugand cartofii taiati cuburi, turmericul si putin cimbru+ marar .
Dupa 15-20 minute- cand morcovii sunt fierti si cartofii [ chiar daca sunt mai fierti vor da consistenta supei ]- se aduga si vinul .
Potriviti gustul cu sare , fulgi de chili .
Serviti supa cu bucatele de peste in ea decorata cu frunzulite de busuioc verde .
1
Daca aveti puteti folosi si putin peste afumat .