O ciorba simplu de preparat . Eu am avut boabe de fasole necoapte . Am profitat cat mai sunt sa le folosesc . Acestea se fierb mai repede .
Se curata si se spala legumele .
Se toaca ceapa morcovul , ardeiul rosu. tijele de telina si ardeiul iute .
Aceste legume se calesc usor in ulei .
Adaugati 3 l apa , sare , foaia de dafin ,mararul si cimbrul [ verde sau uscat , cum aveti ].
Puneti la fiert si boabele de fasole .
Fierbeti aproximativ o ora pana cand morcovul si fasolea sunt fierte .
Adaugati sucul de rosii si mai dati un clocot .
Serviti ciorba cu patrunjel verde presarat deasupra .
Printre boabe s-au mai ratacit si vreo doua pastai . Le-am pus in ciorba doar nu era sa le arunc .
Langa puteti pune ardei iute , ridichi , ceapa rosie sau verde .
1
Aceasta ciorba fara carne poate fi servita si intr-o zi de post .