Pulpa de miel este nelipsita de pe masa romanilor in perioada Pastelui, tocmai de-asta iti voi arata cum s-o pregatesti.
Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate.
Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta, cca 80 ml de ulei de masline, 200 g de afumatura (eu folosesc piept de porc afumat), 50 ml de vin rosu demisec, fresh-ul de la ½ de lamaie, 150-200 ml de apa, 1 kg de cartofi noi spalati bine in prealabil, sare fina, sare grunjoasa si piper dupa gust.
Toaca usturoiul si menta marunt, si-apoi pune-le intr-un mojar. Incepe sa amesteci bine incorporand putin cate putin ulei. Incorporeaza si fresh-ul de lamaie. Continua cu acest proces pana obtii o emulsie.
Afla toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/AADRwRNON84