De multe ori prepar cate ceva pe fuga, fara sa ma pregatesc "sufleteste" :D prea mult. Atunci imi iese cel mai bine!!! Acum diferenta a fost data de telina verde si tarhonul in otet.
Curatati si spalati legumele. Tocati ceapa, telina. Taiati cuburi morcovul si ardeiul. Prajiti-le usor in ulei 1-2 minute.
Turnati deasupra 3-4 l apa. Sarati dupa gust.
Fierbeti legumele 15 minute. Daca morcovii incep sa se patrunda, adaugati cartofii taiati cuburi si slaninuta.
Mai fierbeti 15 minute si adugati tarhonul din otet. Dregeti gustul cu smantana si piper.
Serviti ciorba cu verdeata presarata deasupra si ceapa verde alaturi.
1
Eu am folosit putina slaninuta afumata pentru gust. Am avut proaspat preparata.
2
Tarhonul in otet se pune la sfarsit. Daca-l puneti la inceput morcovii vor fierbe foarte greu, vor ramane tari.