Ciorba aceasta de iarna este hranitoare si poate concura cu succes cu cea de burta. Este cel mai bun remediu dupa oboseala sarbatorilor. Eu am avut mai putin carnat de casa si am completat cu de cel cumparat. Am prezentat ciorba traditionala intr-o farfurie draga mie mostenita de la bunica :X
Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar .
Scoateti carnatii si feliati .
Legumele se curata si se spala si se toaca cubulete[ ceapa mai marunt ] .
Prajiti usor legumele in ulei , adugati apa ,orez si fierbeti impreuna 15 minute .
Cand morcovul este patruns se aduga zeama fiarta de varza .
Dregeti gustul cu smantana[ si sare daca este nevoie ] .Adaugati feliile de carnati .
Serviti cu ceapa verde presarata desupra [ sau orice verdeata doriti ]
1
Atentie la sare -zeama de varza si carnatii contin suficienta sare .
2
Aceasta ciorba se poate prepara si cu afumatura in loc de carnati .