Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Iul 2014 | 7865 vizualizari

 

Stiu, stiu de aniversare oricine face un tort . Eu nu , ca dulciuri, pauza . La noi in casa rar este zi fara ciorba/ supa . La asta ma pricep , asta ofer . Da , si mai stiu ca sunt cei ce o sa spuna ca nu stiu sa fac ciorba de burta . Dar acesta este farmecul , sa combini cum doresti si cum poti , cu ce ai , doar tu esti regina bucatariei tale . Si mai vreau sa va spun ca ma bucur ca suntem toti impreuna Bucatarasi destoinici cu zambetul pe buze . Si... Va iubesc ca sarea-n bucate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta fiarta si feliata
  • 500 gr smanatana 25%
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu gras
  • 2 cepe verzi
  • 2 usturoi verde
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 ardei iuti [ rosu + verde]
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 linguri mustar
  • 1 lingura hrean razuit in otet
  • 1 varf cutit pudra de curcuma
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei masline
  • ardei iuti din otet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !:

Curatati si spalati legumele .

Puneti la fiert in 3-4 l apa morcovul , telina , ardeiul si ceapa tocate cuburi .

In acelasi timp sarati si puneti foaia de dafin, caciulia de usturoi  si piperul boabe .

Cand morcovul este pe jumatate fiert adugati fasiile de burta fiarta .

Intr-un bol mare amestecati smantana , oul intreg , mustarul , hreanul , curcuma si zeama de lamaie .

Trageti la o parte oala de pe foc

Diluati amestecul cu smantana turnand  treptat zeama calda din ciorba .

Acest amestec il adugati in ciorba , incet , omogenizand atent .

Stropiti ciorba cu putin ulei de masline .

Puneti in ciorba ardeii iuti taiati rondele si  mai dati la fiert cateva minute .

Dregeti gustul cu sare si daca va place mai acru cu otet de pe ardei iuti conservati .

                                  Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Nu se intampla nimic daca puneti oul intreg , doar trebuie amestecat bine cu smantana si treptat cu zeama calduta .

2

Adaugati curcuma la preparate , da o placuta culoare galbuie,in cantitate mica [ un varf de cutit] nu influenteaza gustul mancarii si este foarte benefica pentru digestie si sanatate .

3

Ciorba de burta este mai gustoasa a doua zi cand gusturile si aromele s-au intrepatruns .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu burta si legume - Reteta cu nr. 600 !" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Sylvia 1

28.07.2014, 18:24

bravoooo la mai multe retete minunate cum sunt toate retetele tale

gaby_duceag 1

28.07.2014, 21:21

Felicitari Mihaela! pentru toata munca ta.
Gatesti grozav, Cezar s-ar abona fara sa stea pe ganduri la masa ta )

dantes 1

29.07.2014, 11:10

Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta