Ciorbita calda nu trebuie sa lipseasca de pe masa mai ales in sezonul rece !
Legumele se curata si se spala .Ceapa si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza .
Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala cu 3 l apa .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati.
Separat intr-o tigaie se caleste usor ceapa si ardeiul 3-4 se aduga si rosiile maruntite . Adugati aceste legume calite in oala care fierbe
Dupa 15 minute se incearca daca morcovii au inceput sa se patrunda .
In acest moment se pune mazarea verde si ceilalta jumatate de ardei taiat rondele .
Se fierb impreuna 5-8 minute si se acreste ciorba cu bulion de rosii si se pipareaza .Daca este nevoie sarati .
Bucata de prosciutto se scoate din oala , se scurge de lichid si se portioneaza .
Se serveste ciorba asezonata cu patrunjel verde si marar .La fiecare farfurie puneti o felie sau doua de prosciutto .
1
Daca nu va place mazarea o puteti inlocui cu fasole verde .