Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini .
Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava .
Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul.
Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit ,...
Spalati pulpele de pui si le punetiin tava.
Sarati carnea ,puneti deasupra ciupercile , maslinele si usturoiul taiat.
Puneti un pahar cu apa,turnati ketch-up deasupra.
Piparati si stropiti cu ulei.
Dati tava la cuptor aproximativ o ora .daca e necesar din cand in cand...
Spalati carnea sub jet rapid de apa rece . lasati pe servet de hartie sa se absoarba umiditatea..Poirtionati felii .
Curatati ceapa , gogosarul si usturoiul. Macinati gogosarul .
Asezati carnea intr-o cratita turnati sosul de gogosari deasupra . Garnisiti cu ceaparosie...
Pulpele inferioare dezosate si fara pelite se spala bine si se pun intr-un vas de copt din lut sau daca nu aveti intr-o tava.
Deasupra asezati ciupercile scurse de lichid.
Adaugati ceapa rondele , usturoiul si rosiile in sferturi .
Condimentati cu sare, piper boabe si oregano. Stropiti...
Rata curatata si spalata, unsa cu unt , miere si sare se pune intr-o tava ceramica .Se alatura si carnatul .
Legumele se curata, se spala si se feliaza , se amesteca cu sare, piper , rozmarin , ulei , piper .
Umpleti rata cu amestecul de legume . o stropiti cu ulei...
Ciupercile se spala si se curata de pelita exterioara si de codite , se sareaza .
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Fiecare ciuperca se umple cu bacon taiat cubulete , se pune putin unt , boia . Se pune capac o feliuta de cascaval afumat . Stropiti fin cu ulei...
Spalati pieptul de curca , il taiati felii foarte subtiri.
Amestecati iaurtul cu mustar, ulei masline, hrean , sare si piper .
Puneti carnea de curcan in aceasta compozitie si dati la rece cateva ore .
Din faina oua, lapte si sare dupa gust preparati o maia...
Pulpele de pui se curata si se spala .
Ceapa se curata si se taie cubulete , se caleste in putin ulei .
Se adauga ciocanelele ,sare piper , boia , ciupercile taiate si pasta de rosii .Amestecati si puneti apa calduta cat sa acopere carnea .
Fierbeti la foc mic [ 30 min] pana...
Muschiuletul se spala si se curata ,se impaneaza cu usturoi , se condimenteazasi se presara cu cimbrisor . Il ungeti cu putin ulei si il infasurati in folie transparenta. Lasati sa se odihneasca 2-3 ore minimum la frigider .
Intr-o tigaie cu uleiul de masline caliti usor ardeiul taiat cubur[...
Ceafa de porc se spala , se portioneaza felii si se pune intr-o tava .
Legumele se curata , se spala .Ardeiul taiat fasii si ceapa rosie pestisori se aseaza deasupra carnii.
Condimentati cu sare, piper si boia si rozmarin verde.
Stropiti cu foarte putin ulei [ ceafa are grasime care se...
Legumele se curata , se spala si se taie cubulete si se calesc in ulei .
Adaugati carnea spalata si taiata cuburi mai marisoare .
Amestecand puneti pasta de rosii , pasta de ardei, boiaua ,sarea si mazarea.
Complectati cu apa cat sa acopere bine totul , puneti...
Din faina de malai+ apa + sare se face o mamaliguta .
Intr-o tava teflonata se pune friptura taiata fasii , alternandu-se cu straturi de mamaliguta si branzeturi rase .
Nu e nevoie de ulei , grasimea de la friptura e suficienta .
Se da tava la cuptorul...
Ciupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare se soteaza usor in unt 2 min.
Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe ambele parti in ulei Olisana [mix din ulei de rapita , orez,porumb, susan si samburi de struguri ].
Se...
Bucatile de ceafa , se spala , se pun intr-o tavasi se amesteca cu o rosie , boabe de piper , salvie si sare . Tava se da la cuptorul bine incins 30 min . Serviti preparatul cald cu cartofi natur stropiti cu sosul format in tava si cu cealalta rosie taiat alaturi .
Gogosarul taiat se inabusa in unt impreuna cu usturoi,sare si patrunjelul tocat .
Pulpele se sareaza, se bat usor si se umple cu umplutura de mai sus .
Se pun intr-o cratita [teflonata] , se fixeaza cu scobitori .
Pulpele se stropesc cu ulei,i vin alb + busuioc si se...
Cartofii se curata se spala si se taie cubulete.
Ceapa , ardeiul .ceapa verde se curata se spala si se toaca marunt .
Carnea se spala si se portioneaza bucati , se prajeste in ulei pana capata o crusta frumoasa. Se adauga ceapa , ardeiul si ceapa verde si se mai calesc impreuna 2...
Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei [ ce bun ar fi un spray cu ulei de ala ce vad la tv !!! ] se da la cuptorul incalzit 15 minute cat sa fie aproape...
Puiul se curata si se spala bine
Se face un sos format din ulei , sare , piper , boia , otet balsamic , mustar si miere .
Cu jumatate din sos sos se maseaza puiul care apoi se pune,, in picioare '' pe o sticla [ de preferinta cu gatul mai gros, are stabilitate mai...
Inima se curata de pelite si zgarciuri , se portioneaza in fasii lunguiete si inguste , se spala foarte bine cu apa rece . Ceapa se curata si se taie solzisori .
Se pune uleiul la incins, se adouga ceapa , cand aceasta devine sticloasa se pune inima si se lasa putin la sotat ,se pun sare piper...
cartofii se curata, se spala , se taie in jumatati,se sareaza , se pune boia si se stropesc cu ulei , asezati in vasul roman .
pulpele de pui se curata si se spalase condimenteaza cubusuioc sare piper boia , stropite cu zeama de la o lamaie si ulei se pun deasupra cartofilor.
se da vasul la...
conopida se spala , se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare .
rosiile se spala , se taie un capac si se curata de seminte,se sareaza ,apoi se umplu cu bacon feliat , un buchetel de conopida , carnacior taiati rondele .
rosiile astfel umplute se stropesc cu putin ulei , se razuieste...
Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet .
Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se...
ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei .
se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat...
carnea se spala si se portioneaza , legumele se curata , se spala se maruntesc ,[ morcovii se taie fasii ] se pun la fiert intr-o cratita cu apa sa acopere compozitia sare , piper si putin ulei .Se lasa la fiert 45 min acoperite cu un capac , se incearca daca carnea e fiarta ....
se feliaza muschiul de vita
se condimenteaza si se unge cu ulei
se prajeste la gratar cate 3-4 min pe fiecare parte
untul se taie in cubulete care se tavalesc prin verdeata tocata
serviti rapid muschiuletul, cu untul deasupra se va topi fragezind carnea .
am ,, asezonat...
legumele se curata si se spala .
ceapa taiata cubulete se caleste usor 1-2 min in ulei , se pune faina , boiaua si se amesteca , se stinge cu sucul de rosii+ un pahar cu apa .
in sosul format se fiebe mazarea+ sare + usturoi .
cand mazarea e fiarta [ mx. 30 min ]se drege...
lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta.
legumele se curata si se spala
carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min .
se adauga lintea , piperul , sare dupa gust si foile de...
ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata.
se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la cuptor .
serviti calde sau reci cu rosii si patrunjel verde .
pieptul de pui se spala, se portioneaza ,se stropeste cu sos worchester , zeama lamaie , se condimenteaza cu sare piper si boia .
ciupercile se curata de codite , se sareaza se stropesc cu ulei de masline si se umplu cu cubulete de sunca si branza burduf , pe deasupra se da boia de...
carnea se spala si se portioneaza in bucati mai marisoare , se pune la fiert sub capac in apa putina u sare , adaugand lichid doar cand este necesar .
cand carnea este aproape gata patrunsa se arunca o lingura mare de untura si se lasa sa se rumeneasca .
se adauga multa ...
Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun
Carnatul se aseaza intreg in tava pe margini . Carnea se spala si se feliaza in felii de mai grosute de 2-3 cm.Se punein tava . Se adauga usturoiul taiat ,piper ,sare, ulei + apa sa acopere carnea si carnatul. Se da la cuptor pana carnea e patrunsa si carnatul rumenit ,...
Pui cu ciuperci si masline
Spalati pulpele de pui si le punetiin tava. Sarati carnea ,puneti deasupra ciupercile , maslinele si usturoiul taiat. Puneti un pahar cu apa,turnati ketch-up deasupra. Piparati si stropiti cu ulei. Dati tava la cuptor aproximativ o ora .daca e necesar din cand in cand...
Vacuta cu sos septembrie
Spalati carnea sub jet rapid de apa rece . lasati pe servet de hartie sa se absoarba umiditatea..Poirtionati felii . Curatati ceapa , gogosarul si usturoiul. Macinati gogosarul . Asezati carnea intr-o cratita turnati sosul de gogosari deasupra . Garnisiti cu ceaparosie...
Pulpe de pui mediteraneene cu ciuperci
Pulpele inferioare dezosate si fara pelite se spala bine si se pun intr-un vas de copt din lut sau daca nu aveti intr-o tava. Deasupra asezati ciupercile scurse de lichid. Adaugati ceapa rondele , usturoiul si rosiile in sferturi . Condimentati cu sare, piper boabe si oregano. Stropiti...
Rata [ ratza] a la Jamie
Rata curatata si spalata, unsa cu unt , miere si sare se pune intr-o tava ceramica .Se alatura si carnatul . Legumele se curata, se spala si se feliaza , se amesteca cu sare, piper , rozmarin , ulei , piper . Umpleti rata cu amestecul de legume . o stropiti cu ulei...
Ciuperci umplute la tava
Ciupercile se spala si se curata de pelita exterioara si de codite , se sareaza . Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Fiecare ciuperca se umple cu bacon taiat cubulete , se pune putin unt , boia . Se pune capac o feliuta de cascaval afumat . Stropiti fin cu ulei...
Piept de curcan parizian
Spalati pieptul de curca , il taiati felii foarte subtiri. Amestecati iaurtul cu mustar, ulei masline, hrean , sare si piper . Puneti carnea de curcan in aceasta compozitie si dati la rece cateva ore . Din faina oua, lapte si sare dupa gust preparati o maia...
Ciocanele de pui cu ciuperci
Pulpele de pui se curata si se spala . Ceapa se curata si se taie cubulete , se caleste in putin ulei . Se adauga ciocanelele ,sare piper , boia , ciupercile taiate si pasta de rosii .Amestecati si puneti apa calduta cat sa acopere carnea . Fierbeti la foc mic [ 30 min] pana...
Muschiulet pe pat de ciuperci
Muschiuletul se spala si se curata ,se impaneaza cu usturoi , se condimenteazasi se presara cu cimbrisor . Il ungeti cu putin ulei si il infasurati in folie transparenta. Lasati sa se odihneasca 2-3 ore minimum la frigider . Intr-o tigaie cu uleiul de masline caliti usor ardeiul taiat cubur[...
Friptura cu rozmarin si spanac [ la cuptor]
Ceafa de porc se spala , se portioneaza felii si se pune intr-o tava . Legumele se curata , se spala .Ardeiul taiat fasii si ceapa rosie pestisori se aseaza deasupra carnii. Condimentati cu sare, piper si boia si rozmarin verde. Stropiti cu foarte putin ulei [ ceafa are grasime care se...
Mancare de mazare cu carne
Legumele se curata , se spala si se taie cubulete si se calesc in ulei . Adaugati carnea spalata si taiata cuburi mai marisoare . Amestecand puneti pasta de rosii , pasta de ardei, boiaua ,sarea si mazarea. Complectati cu apa cat sa acopere bine totul , puneti...
Mamaliguta cu trei branzeturi si friptura
Din faina de malai+ apa + sare se face o mamaliguta . Intr-o tava teflonata se pune friptura taiata fasii , alternandu-se cu straturi de mamaliguta si branzeturi rase . Nu e nevoie de ulei , grasimea de la friptura e suficienta . Se da tava la cuptorul...
Cina rapida la tigaie
Ciupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare se soteaza usor in unt 2 min. Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe ambele parti in ulei Olisana [mix din ulei de rapita , orez,porumb, susan si samburi de struguri ]. Se...
Ceafa de porc cu salvie si rosii
Bucatile de ceafa , se spala , se pun intr-o tavasi se amesteca cu o rosie , boabe de piper , salvie si sare . Tava se da la cuptorul bine incins 30 min . Serviti preparatul cald cu cartofi natur stropiti cu sosul format in tava si cu cealalta rosie taiat alaturi .
Pulpe de pui umplute cu hribi de padure si gogosari
Gogosarul taiat se inabusa in unt impreuna cu usturoi,sare si patrunjelul tocat . Pulpele se sareaza, se bat usor si se umple cu umplutura de mai sus . Se pun intr-o cratita [teflonata] , se fixeaza cu scobitori . Pulpele se stropesc cu ulei,i vin alb + busuioc si se...
Tocanita de cartofi cu muschiulet si afumatura
Cartofii se curata se spala si se taie cubulete. Ceapa , ardeiul .ceapa verde se curata se spala si se toaca marunt . Carnea se spala si se portioneaza bucati , se prajeste in ulei pana capata o crusta frumoasa. Se adauga ceapa , ardeiul si ceapa verde si se mai calesc impreuna 2...
Karavan szelet - gustarea beduinului
Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei [ ce bun ar fi un spray cu ulei de ala ce vad la tv !!! ] se da la cuptorul incalzit 15 minute cat sa fie aproape...
Pui aromat pe sticla
Puiul se curata si se spala bine Se face un sos format din ulei , sare , piper , boia , otet balsamic , mustar si miere . Cu jumatate din sos sos se maseaza puiul care apoi se pune,, in picioare '' pe o sticla [ de preferinta cu gatul mai gros, are stabilitate mai...
Inima cu sos de ceapa
Inima se curata de pelite si zgarciuri , se portioneaza in fasii lunguiete si inguste , se spala foarte bine cu apa rece . Ceapa se curata si se taie solzisori . Se pune uleiul la incins, se adouga ceapa , cand aceasta devine sticloasa se pune inima si se lasa putin la sotat ,se pun sare piper...
Pui cu cartofi si busuioc [ la vas roman]
cartofii se curata, se spala , se taie in jumatati,se sareaza , se pune boia si se stropesc cu ulei , asezati in vasul roman . pulpele de pui se curata si se spalase condimenteaza cubusuioc sare piper boia , stropite cu zeama de la o lamaie si ulei se pun deasupra cartofilor. se da vasul la...
Conopida gratinata
conopida se spala , se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare . rosiile se spala , se taie un capac si se curata de seminte,se sareaza ,apoi se umplu cu bacon feliat , un buchetel de conopida , carnacior taiati rondele . rosiile astfel umplute se stropesc cu putin ulei , se razuieste...
Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul
Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet . Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se...
Tocana cu carne de vita si carnati de casa afumati
ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei . se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat...
Vitel cu morcovi sub capac
carnea se spala si se portioneaza , legumele se curata , se spala se maruntesc ,[ morcovii se taie fasii ] se pun la fiert intr-o cratita cu apa sa acopere compozitia sare , piper si putin ulei .Se lasa la fiert 45 min acoperite cu un capac , se incearca daca carnea e fiarta ....
Muschi de vita la gratar
se feliaza muschiul de vita se condimenteaza si se unge cu ulei se prajeste la gratar cate 3-4 min pe fiecare parte untul se taie in cubulete care se tavalesc prin verdeata tocata serviti rapid muschiuletul, cu untul deasupra se va topi fragezind carnea . am ,, asezonat...
Mazare noua cu carnati
legumele se curata si se spala . ceapa taiata cubulete se caleste usor 1-2 min in ulei , se pune faina , boiaua si se amesteca , se stinge cu sucul de rosii+ un pahar cu apa . in sosul format se fiebe mazarea+ sare + usturoi . cand mazarea e fiarta [ mx. 30 min ]se drege...
Linte rosie cu carnita
lintea se spala din mai multe ape si se lasa la infoiat 2-3 ore in apa calduta. legumele se curata si se spala carnea se taie cuburi , morcovul rondele , ceapa si telina cubulete si se pune la calit in ulei aproximativ 5 min . se adauga lintea , piperul , sare dupa gust si foile de...
Ciuperci umplute
ciupercile se curata de codite , se sareaza si se umplu cu materialul de carne tocata. se pun intr-o tava , se decoreaza cu cas afumat , se stropesc cu ulei si de dau 25 min la cuptor . serviti calde sau reci cu rosii si patrunjel verde .
Tigaie cu piept de pui si ciuperci
pieptul de pui se spala, se portioneaza ,se stropeste cu sos worchester , zeama lamaie , se condimenteaza cu sare piper si boia . ciupercile se curata de codite , se sareaza se stropesc cu ulei de masline si se umplu cu cubulete de sunca si branza burduf , pe deasupra se da boia de...
Mielut cu verdeata
carnea se spala si se portioneaza in bucati mai marisoare , se pune la fiert sub capac in apa putina u sare , adaugand lichid doar cand este necesar . cand carnea este aproape gata patrunsa se arunca o lingura mare de untura si se lasa sa se rumeneasca . se adauga multa ...