Rata [ ratza] a la Jamie

de mihaelar63 in Rata, 16 Iun 2011 | 15451 vizualizari

 

Pentru ca ador cum gateste Jamie Oliver de cum am vazut reteta am si pus in practica . Doar ratza deja o aveam . Nu mi-e rusine sa va spun ca te poti linge pe degete ce buna a fost !!!

 

INGREDIENTE

  • 1  Rata
  •  1 carnat afumat de casa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • telina
  • 3 foi de dafin
  • ulei masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • rozmarin 
  • unt
  • 2 linguri miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata [ ratza] a la Jamie:

 Rata   curatata si spalata, unsa cu unt , miere si sare  se pune intr-o tava ceramica .Se alatura si carnatul .

Legumele se curata, se spala si se feliaza , se amesteca cu sare, piper , rozmarin , ulei , piper .

Umpleti rata cu amestecul de legume . o stropiti cu ulei si otet balsamic .

Dati tava acoperita cu folie timp de o ora la cuptor , foc mediu .

 Scoateti folia si mai lasati 15-20 minute sa se rumeneasca .

Serviti calda  cu garnitura dorita.

Eu zic ca merge si un pahar de vin rozee la ea !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata [ ratza] a la Jamie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean