Vacuta cu sos septembrie

de mihaelar63 in Vita, 6 Oct 2011 | 4132 vizualizari

 

Aceasta mancare face parte din categoria ,, celor ce se fac singure '' , adica nu necesita multa manopera si intre timp mai faci inca vreo 2-3 sortimente !!!
Singura idee care mi-a venit sa botez sosul e ,, septembrie'' dupa luna prepararii. A iesit un minunat sos brun cu culoare de toamna.
Cert ca ai mei nu incetau sa ma laude si sa fie incantati de reteta .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne [ muschi] vacuta
  •  2 cepe rosii
  •  2 fire telina verde
  • 3 gogosari
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml ulei masline
  •  sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu sos septembrie:

Spalati carnea sub jet rapid  de apa rece . lasati pe servet de hartie sa se absoarba umiditatea..Poirtionati felii .

Curatati ceapa , gogosarul si usturoiul. Macinati gogosarul .

 Asezati carnea intr-o cratita turnati sosul  de gogosari deasupra . Garnisiti cu ceaparosie julien, usturoi,telina verde, stropiti cu ulei , sarati .

 Fierbeti la foc mic 1 ora adaugand o cana de apa si controland din cand in cand sa nu scada prea mult .La sfarsiti asezonati cu piper negru proaspat rasnit .

Garnisiti cu gogosari si praz verde.

TIPS-URI

1

  Poate fi servita cu orice garnitura , dar mai sanatos e cu o salata de cruditati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu sos septembrie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de vitel