Pui aromat pe sticla

de mihaelar63 in Pui, 7 Dec 2010 | 7274 vizualizari

 

Baiatul meu ii mai spune si pui cracanat . Ideea ca in sticla sa punem mirodenii a fost a lui , eu spun ca e o idee fericita .

 

INGREDIENTE

  • pt sticla: cimbru , busuioc , marar, verde sau uscat + foi dafin .
  • 1 pui pt grill mare.
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura usturoi pisat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat pe sticla:

  1. Puiul se curata si se spala bine
  2. Se face un sos format din ulei , sare , piper , boia , otet balsamic , mustar si miere .
  3. Cu  jumatate din sos  sos se  maseaza puiul care apoi se pune,, in picioare '' pe o sticla [ de preferinta cu gatul mai gros, are stabilitate mai buna ].In sticla ati introdus in prealabil apa , marar , busuioc , cimbru , foi de dafin[ aburii  aromati eliberati la caldura vor ,, imbraca''  puiul  care va capata un gust delicios ]
  1. Puiul pe sticla se aseaza intr-o cratita si se da la cuptor cam o ora si jumatate daca e mare . din cand in cand stropiti oratania cu restul de sos si il impungeti cu furculita sa se patrunda mai bine .
  2. Nu e nevoie de alta garnitur decat o salata mare de cruditati .

                                        Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Varfurile la aripi  se prajesc primele fiind mai subtiri , pentru a nu se bronza prea tare infasurati-le cu folie de aluminiu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat pe sticla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala