mihaelar63

9

Bucataras
Suprem

Campia Turzii

Bucataras din 11.12.2009

RETETE1926
PRIETENI381
Retete / Mancaruri cu carne

Escalop de vacuta cu legume

In Vita la 29 Dec 2012

Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete Carnea de vacuta se feliaza si se bate  cu batatorul de snitele . Fiecare felie se condimenteaza cu sare ,piper , se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumena .[...

,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA

In Porc la 29 Noi 2012

 Carnea tocata se amesteca cu  sunca ,ceapa ardeiul si maslinele maruntite .  Se amesteca bine cu restul ingredientelor si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt . Coceti la cuptor 45 min .  Simplu ca buna ziua !!!

Snitel crocant de curcan

In Curcan la 27 Sep 2012

Pieptul de curcan se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si fulgi de usturoi . Se da prin faina alba, apoi prin amestecul de oua batute cu smantana si putina sare . La sfarsit se tavalesc prin fulgi de porumb si se prajesc in ulei incins . Se scot pe servet de hartie,...

Tocanita de cartofi cu carnati afumati

In Mancaruri cu carne la 22 Sep 2012

Curatati si spalati legumele . Ceapa si gogosarul se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se calesc usor in ulei . Adaugati carnatul afumat taiat bucati si cartofii cuburi .Prajiti totul timp de 10 min . amestecand sa nu se  arda [ la foc mic.]. Presarati boiauasi sarea ,...

Frigarui de vitel

In Vita la 5 Aug 2012

Carnea de vitel se taie cuburi , se amesteca  cu  condimente , ulei si otet balsamic . Se da la rece macar 2 ore . Lasati si tepusele pentru frigarui  la infoiat in apa [ astfel nu se vor arde pe gratar ] Insirati pe frigarui , alternativ carnea ,  ceapa verde,felii de...

Frigarui de pui

In Pui la 5 Aug 2012

Pieptul de pui se taie cuburi se amesteca cu condimente, iaurt , ulei si se lasa la macerat minimum 2 ore la rece . Se insira  pe frigarui [ care au fost lasate intr-un vas cu apa 2 ore ] bucati de pui , ardei rosu , ardei  galben , ciupercute, slaninuta  si ceapa verde...

Vitel la tava cu rozmarin si fettuccine

In Vita la 5 Aug 2012

Carnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr . Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si rozmarin verde . Turnati si o cana de apa , acoperiti cu  hartie de copt decupata dupa forma tavii...

Mazare verde cu carnaciori

In Mancaruri cu carne la 4 Aug 2012

Prajiti usor in ulei  ceapa curatata si tocata cubulete impreuna cu carnaciorii rondele [ eu am pus ce carnaciori am gasit pe langa casa ] Adaugati mazarea verde curatata si spalata+ rosiile tocate . Turnati apa sa acopere mazarea.Fierbeti la foc mic pana  aceasta e...

Fasole rosie cu afumatura (la oala sub presiune)

In Porc la 2 Aug 2012

Spalati fasolea. Spalati afumatura si o portionati .tocati ceapa curatata , rosiile si usturoiul . Puneti totul in oalacu 3 l apa .Adaugati cimbru si marar. Puneti capacul si  fierbeti la foc mare  pana incepe sa  fluiere , acum reduceti flacara la minimum . Dupa o ora...

Snitele rulate

In Pui la 2 Aug 2012

Pieptul de pui se portioneaza , se bate , se sareaza si se unge pe o parte cu mustar si putin ou batut  . Pe fiecare felie se pune un bastonas subtire de sunca [ de lungimea feliei de carne], un bastonas de cascaval , un bastonas de castravete murat si o felie de gogosar . Se...

Ardei umpluti in sos de tarhon

In Mancaruri cu carne la 1 Aug 2012

Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat. Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus . Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu...

Chiftelute cu ardei si cimbru

In Mancaruri cu carne la 23 Iun 2012

 Se amesteca toate ingredientele bine .  Cu mana  unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins . Scoateti pe servet de hartie absorbant .  Serviti cu legume ca aperitiv sau cu garnitura de cartofi ca fel principal .

Costita de miel cu ceapa si tarhon

In Oaie la 20 Iun 2012

Costita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand .  Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si amestecati . Asezonati cu piper si tarhon  verde maruntit . Serviti preparatul cald . Eu...

Papricas cu piept de pui si mazare verde

In Pui la 20 Iun 2012

 Prajiti in ulei pieptul de pui taiat fasii. Adaugati ceapa taiat marunt , sare , pasta de ardei , boiaua , faina si chimionul . Caliti totul si amestecati 1-2 minute apoi adaugati  mazarea verde si apa cat sa fie totul acoperit . Fierbeti 15 minute , incercati daca carnea e...

Tocanita de vitel cu orez

In Vita la 20 Iun 2012

Curatati , spalati , taiati marunt ceapa , usturoiul si ardeiul . Caliti-le usor in ulei si adugati carnea taiata cubulete ,inbusiti cu o cana de apa si sarati . Fierbeti la foc mic 30 minute ,daca e nevoie mai adugati apa . Este gata cand legumele au format un sos ....

Papricas de miel cu smantana

In Oaie la 7 Iun 2012

Portionati spalati cotletul de miel Prajiti in untura pana devine rumen . Adaugati sare, ceapa tocata, ardeiul cuburi si pasta de ardei . Inabusiti sub capac  adugand o cana cu apa pana carnea e patrunsa . Adaugati smantana, piper si asezonati cu verdeata si sare .

Piept de pui in crusta de malai

In Pui la 7 Iun 2012

Pieptul de pui se portioneaza si se bate cu batsnitelul .Sarati , piparati . Bateti ouale spuma si le amestecati cu verdeata , sare si piper dupa gust . Tavaliti pieptul de pui prin faina alba apoi prin ou batut si la sfarsit prin faina de malai . Prajiti in ulei incinssi scoateti pe...

Rinichi in prosciutto cu ceapa rosie .

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2012

- Rinichii se curata de pielite se taie in doua si se curata si in interior . Se spala bine cu apa rece si se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita in care am pus otet, sare, piper boabe si o foaie de dafin . - Rinichii se ung cu mustar picant si se infasoara in prosciutto. II prajiti in...

Sarmalute mixte

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2012

-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose. -Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri . -Impartiti in...

Friptura de miel la tava

In Oaie la 21 Mai 2012

Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul  cimbrul si ulei  ulei . Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii . Se presara...

Cotlet de porc la cuptor cu salvie, galbenele , usturoi si rosii

In Porc la 17 Mai 2012

Spalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata . Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de usturoi jumatati si le asezati peste carnea de porc . Presarati condimentele , piperul , sarea ,...

Varza a la Turda (la vas roman)

In Porc la 15 Feb 2012

Pentru inceput puneti vasul  roman umplut cu apa rece timp de 30 min . Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste  3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia . Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul  si inabusiti cu o...

Papricas unguresc cu pipote de curcan

In Curcan la 25 Ian 2012

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa . Adaugati ceapa, usturoiul  si ardeiul taiate  marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust. Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua...

Carne de vacuta cu orez

In Vita la 21 Ian 2012

 Legumele se curata si se spala .  Carnea si morcovii cuburi sarati  cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min . Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu orezul .  Adaugati carnea si morcovii cu tot cu zeama .fierbeti la foc mic sub capac  15...

Pui la tava

In Pui la 1 Dec 2011

  Topiti untul si amestecati cu ierburile verzi sare si piper .  Cu aceasta compozitie ungeti bine puiul[ curatat , spalat si transat pe burta] interior si exterior . Dati la cuptor la foc mic dupa ce ati adaugat o cana cu apa . Din cand in cand stropiti puiul cu...

Sote de inima cu legume

In Vita la 30 Noi 2011

 Inima se curata si  se tine in apa rece o ora - doua ca sa iasa sangele din ea. Legumele se curata si se spala Ceapa , pastarnacul, gogosarul , cuburi ; prazul , morcovul si ardeiul iute rondele se prajesc usor in ulei . Adaugati inima taiata cuburi sarati si acoperiti cu apa...

Pulpe de pui umplute cu sunca si feta

In Pui la 30 Noi 2011

Ceapa , prazul si  usturoiul  tocate se prajesc usor alaturi de sunca taiata marunt . Piparati compozitia si adaugati cat e calda si cuburi de fetta,amestecand. Cu aceasta compozitie umpleti pulpele de pui dezosate,  spalate , sarate , in care ati facut un ,, buzunar '' cu...

Mazare verde cu carne si oregano

In Porc la 27 Noi 2011

 Se curata si se spala legumele . Ceapa , gogosarul si rosiile se maruntesc cu ajutorul robotului . Se portioneaza carnea de porc cuburi , se prajeste usor in ulei , se adauga legumele , sarea si boabele de piper .Adaugati apa cat sa acopere carnea si fierbeti inabusit . Dupa 30 min...

Ficatei de pui cu cimbru si nucsoara

In Ficat la 24 Noi 2011

Puneti ceapa la prajit intr-o cratita cu ulei .,adaugati boiaua , invartiti cu paleta de doua ori si adugatisi    Ficateii spalati si curatati de pelite . Fierbeti 5-10 min inabusit ficatul care a lasat putina zeama .[ verificati sa nu scada prea tare ] Presarati sare , piper...

Ficatei de pui Padurea Neagra

In Ficat la 20 Noi 2011

Ficatul de pui se pune spalat intr-o tava + sunca rulata sub forma de trandafir + rosii feliate + busuioc ,mazare , sare , pipe , usturoi . Se pune o cana de apa si se da la cuptor 30 min . Dupa  aceasta se pune si smantana lichidasi sa mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos ....

Afisate 391 - 420 din 483 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]