Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete
Carnea de vacuta se feliaza si se bate cu batatorul de snitele .
Fiecare felie se condimenteaza cu sare ,piper , se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumena .[...
Carnea tocata se amesteca cu sunca ,ceapa ardeiul si maslinele maruntite .
Se amesteca bine cu restul ingredientelor si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt .
Coceti la cuptor 45 min .
Simplu ca buna ziua !!!
Pieptul de curcan se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si fulgi de usturoi .
Se da prin faina alba, apoi prin amestecul de oua batute cu smantana si putina sare .
La sfarsit se tavalesc prin fulgi de porumb si se prajesc in ulei incins .
Se scot pe servet de hartie,...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa si gogosarul se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se calesc usor in ulei .
Adaugati carnatul afumat taiat bucati si cartofii cuburi .Prajiti totul timp de 10 min . amestecand sa nu se arda [ la foc mic.].
Presarati boiauasi sarea ,...
Carnea de vitel se taie cuburi , se amesteca cu condimente , ulei si otet balsamic . Se da la rece macar 2 ore .
Lasati si tepusele pentru frigarui la infoiat in apa [ astfel nu se vor arde pe gratar ]
Insirati pe frigarui , alternativ carnea , ceapa verde,felii de...
Pieptul de pui se taie cuburi se amesteca cu condimente, iaurt , ulei si se lasa la macerat minimum 2 ore la rece .
Se insira pe frigarui [ care au fost lasate intr-un vas cu apa 2 ore ] bucati de pui , ardei rosu , ardei galben , ciupercute, slaninuta si ceapa verde...
Carnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr .
Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si rozmarin verde .
Turnati si o cana de apa , acoperiti cu hartie de copt decupata dupa forma tavii...
Prajiti usor in ulei ceapa curatata si tocata cubulete impreuna cu carnaciorii rondele [ eu am pus ce carnaciori am gasit pe langa casa ]
Adaugati mazarea verde curatata si spalata+ rosiile tocate .
Turnati apa sa acopere mazarea.Fierbeti la foc mic pana aceasta e...
Spalati fasolea. Spalati afumatura si o portionati .tocati ceapa curatata , rosiile si usturoiul .
Puneti totul in oalacu 3 l apa .Adaugati cimbru si marar.
Puneti capacul si fierbeti la foc mare pana incepe sa fluiere , acum reduceti flacara la minimum .
Dupa o ora...
Pieptul de pui se portioneaza , se bate , se sareaza si se unge pe o parte cu mustar si putin ou batut .
Pe fiecare felie se pune un bastonas subtire de sunca [ de lungimea feliei de carne], un bastonas de cascaval , un bastonas de castravete murat si o felie de gogosar .
Se...
Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat.
Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus .
Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu...
Se amesteca toate ingredientele bine .
Cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins .
Scoateti pe servet de hartie absorbant .
Serviti cu legume ca aperitiv sau cu garnitura de cartofi ca fel principal .
Costita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand .
Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si amestecati .
Asezonati cu piper si tarhon verde maruntit .
Serviti preparatul cald .
Eu...
Prajiti in ulei pieptul de pui taiat fasii.
Adaugati ceapa taiat marunt , sare , pasta de ardei , boiaua , faina si chimionul .
Caliti totul si amestecati 1-2 minute apoi adaugati mazarea verde si apa cat sa fie totul acoperit .
Fierbeti 15 minute , incercati daca carnea e...
Curatati , spalati , taiati marunt ceapa , usturoiul si ardeiul .
Caliti-le usor in ulei si adugati carnea taiata cubulete ,inbusiti cu o cana de apa si sarati .
Fierbeti la foc mic 30 minute ,daca e nevoie mai adugati apa .
Este gata cand legumele au format un sos ....
Portionati spalati cotletul de miel
Prajiti in untura pana devine rumen .
Adaugati sare, ceapa tocata, ardeiul cuburi si pasta de ardei .
Inabusiti sub capac adugand o cana cu apa pana carnea e patrunsa .
Adaugati smantana, piper si asezonati cu verdeata si sare .
Pieptul de pui se portioneaza si se bate cu batsnitelul .Sarati , piparati .
Bateti ouale spuma si le amestecati cu verdeata , sare si piper dupa gust .
Tavaliti pieptul de pui prin faina alba apoi prin ou batut si la sfarsit prin faina de malai .
Prajiti in ulei incinssi scoateti pe...
- Rinichii se curata de pielite se taie in doua si se curata si in interior . Se spala bine cu apa rece si se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita in care am pus otet, sare, piper boabe si o foaie de dafin .
- Rinichii se ung cu mustar picant si se infasoara in prosciutto. II prajiti in...
-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose.
-Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri .
-Impartiti in...
Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie
Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei .
Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii .
Se presara...
Spalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata .
Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de usturoi jumatati si le asezati peste carnea de porc .
Presarati condimentele , piperul , sarea ,...
Pentru inceput puneti vasul roman umplut cu apa rece timp de 30 min .
Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste 3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia .
Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul si inabusiti cu o...
Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .
Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.
Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua...
Legumele se curata si se spala .
Carnea si morcovii cuburi sarati cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min .
Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu orezul .
Adaugati carnea si morcovii cu tot cu zeama .fierbeti la foc mic sub capac 15...
Topiti untul si amestecati cu ierburile verzi sare si piper .
Cu aceasta compozitie ungeti bine puiul[ curatat , spalat si transat pe burta] interior si exterior .
Dati la cuptor la foc mic dupa ce ati adaugat o cana cu apa .
Din cand in cand stropiti puiul cu...
Inima se curata si se tine in apa rece o ora - doua ca sa iasa sangele din ea.
Legumele se curata si se spala
Ceapa , pastarnacul, gogosarul , cuburi ; prazul , morcovul si ardeiul iute rondele se prajesc usor in ulei .
Adaugati inima taiata cuburi sarati si acoperiti cu apa...
Ceapa , prazul si usturoiul tocate se prajesc usor alaturi de sunca taiata marunt .
Piparati compozitia si adaugati cat e calda si cuburi de fetta,amestecand.
Cu aceasta compozitie umpleti pulpele de pui dezosate, spalate , sarate , in care ati facut un ,, buzunar '' cu...
Se curata si se spala legumele .
Ceapa , gogosarul si rosiile se maruntesc cu ajutorul robotului .
Se portioneaza carnea de porc cuburi , se prajeste usor in ulei , se adauga legumele , sarea si boabele de piper .Adaugati apa cat sa acopere carnea si fierbeti inabusit .
Dupa 30 min...
Puneti ceapa la prajit intr-o cratita cu ulei .,adaugati boiaua , invartiti cu paleta de doua ori si adugatisi Ficateii spalati si curatati de pelite .
Fierbeti 5-10 min inabusit ficatul care a lasat putina zeama .[ verificati sa nu scada prea tare ]
Presarati sare , piper...
Ficatul de pui se pune spalat intr-o tava + sunca rulata sub forma de trandafir + rosii feliate + busuioc ,mazare , sare , pipe , usturoi .
Se pune o cana de apa si se da la cuptor 30 min .
Dupa aceasta se pune si smantana lichidasi sa mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos ....
Escalop de vacuta cu legume
Legumele se curata, se spala ,se taie : ceapa julien, ardeiul si telina cubulete Carnea de vacuta se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Fiecare felie se condimenteaza cu sare ,piper , se da prin faina alba si se prajeste in ulei incins pe ambele parti pana devine rumena .[...
,, COZONAC'' DE CARNE SI SUNCA
Carnea tocata se amesteca cu sunca ,ceapa ardeiul si maslinele maruntite . Se amesteca bine cu restul ingredientelor si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt . Coceti la cuptor 45 min . Simplu ca buna ziua !!!
Snitel crocant de curcan
Pieptul de curcan se portioneaza, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si fulgi de usturoi . Se da prin faina alba, apoi prin amestecul de oua batute cu smantana si putina sare . La sfarsit se tavalesc prin fulgi de porumb si se prajesc in ulei incins . Se scot pe servet de hartie,...
Tocanita de cartofi cu carnati afumati
Curatati si spalati legumele . Ceapa si gogosarul se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se calesc usor in ulei . Adaugati carnatul afumat taiat bucati si cartofii cuburi .Prajiti totul timp de 10 min . amestecand sa nu se arda [ la foc mic.]. Presarati boiauasi sarea ,...
Frigarui de vitel
Carnea de vitel se taie cuburi , se amesteca cu condimente , ulei si otet balsamic . Se da la rece macar 2 ore . Lasati si tepusele pentru frigarui la infoiat in apa [ astfel nu se vor arde pe gratar ] Insirati pe frigarui , alternativ carnea , ceapa verde,felii de...
Frigarui de pui
Pieptul de pui se taie cuburi se amesteca cu condimente, iaurt , ulei si se lasa la macerat minimum 2 ore la rece . Se insira pe frigarui [ care au fost lasate intr-un vas cu apa 2 ore ] bucati de pui , ardei rosu , ardei galben , ciupercute, slaninuta si ceapa verde...
Vitel la tava cu rozmarin si fettuccine
Carnea de vitel se spala si se portioneaza felii cam a 100 gr . Asezati carnea in o tava teflonata . presarati pe deasupra ardeiul taiat fasii , usturoiul rondele , sare , ulei si rozmarin verde . Turnati si o cana de apa , acoperiti cu hartie de copt decupata dupa forma tavii...
Mazare verde cu carnaciori
Prajiti usor in ulei ceapa curatata si tocata cubulete impreuna cu carnaciorii rondele [ eu am pus ce carnaciori am gasit pe langa casa ] Adaugati mazarea verde curatata si spalata+ rosiile tocate . Turnati apa sa acopere mazarea.Fierbeti la foc mic pana aceasta e...
Fasole rosie cu afumatura (la oala sub presiune)
Spalati fasolea. Spalati afumatura si o portionati .tocati ceapa curatata , rosiile si usturoiul . Puneti totul in oalacu 3 l apa .Adaugati cimbru si marar. Puneti capacul si fierbeti la foc mare pana incepe sa fluiere , acum reduceti flacara la minimum . Dupa o ora...
Snitele rulate
Pieptul de pui se portioneaza , se bate , se sareaza si se unge pe o parte cu mustar si putin ou batut . Pe fiecare felie se pune un bastonas subtire de sunca [ de lungimea feliei de carne], un bastonas de cascaval , un bastonas de castravete murat si o felie de gogosar . Se...
Ardei umpluti in sos de tarhon
Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat. Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus . Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu...
Chiftelute cu ardei si cimbru
Se amesteca toate ingredientele bine . Cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins . Scoateti pe servet de hartie absorbant . Serviti cu legume ca aperitiv sau cu garnitura de cartofi ca fel principal .
Costita de miel cu ceapa si tarhon
Costita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand . Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si amestecati . Asezonati cu piper si tarhon verde maruntit . Serviti preparatul cald . Eu...
Papricas cu piept de pui si mazare verde
Prajiti in ulei pieptul de pui taiat fasii. Adaugati ceapa taiat marunt , sare , pasta de ardei , boiaua , faina si chimionul . Caliti totul si amestecati 1-2 minute apoi adaugati mazarea verde si apa cat sa fie totul acoperit . Fierbeti 15 minute , incercati daca carnea e...
Tocanita de vitel cu orez
Curatati , spalati , taiati marunt ceapa , usturoiul si ardeiul . Caliti-le usor in ulei si adugati carnea taiata cubulete ,inbusiti cu o cana de apa si sarati . Fierbeti la foc mic 30 minute ,daca e nevoie mai adugati apa . Este gata cand legumele au format un sos ....
Papricas de miel cu smantana
Portionati spalati cotletul de miel Prajiti in untura pana devine rumen . Adaugati sare, ceapa tocata, ardeiul cuburi si pasta de ardei . Inabusiti sub capac adugand o cana cu apa pana carnea e patrunsa . Adaugati smantana, piper si asezonati cu verdeata si sare .
Piept de pui in crusta de malai
Pieptul de pui se portioneaza si se bate cu batsnitelul .Sarati , piparati . Bateti ouale spuma si le amestecati cu verdeata , sare si piper dupa gust . Tavaliti pieptul de pui prin faina alba apoi prin ou batut si la sfarsit prin faina de malai . Prajiti in ulei incinssi scoateti pe...
Rinichi in prosciutto cu ceapa rosie .
- Rinichii se curata de pielite se taie in doua si se curata si in interior . Se spala bine cu apa rece si se oparesc timp de 5 minute in apa clocotita in care am pus otet, sare, piper boabe si o foaie de dafin . - Rinichii se ung cu mustar picant si se infasoara in prosciutto. II prajiti in...
Sarmalute mixte
-Pregatiti frunzele de varza verde :Scobiti varza de cotor si o puneti la oparit intr-o oala cu apa clocotit la care ati adaugat sare si otet . desprindeti pe rand foile si le curatati de nervurile mai grose. -Desprindeti frunzele de varza murat si le curatati de nervuri . -Impartiti in...
Friptura de miel la tava
Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul cimbrul si ulei ulei . Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii . Se presara...
Cotlet de porc la cuptor cu salvie, galbenele , usturoi si rosii
Spalati cotletul (stiu, se spune ca isi pierde suculenta, dar altfel nu pot) si il feliati. Asezati intr-o tava teflonata . Spalati legumele. Taiati rosiile rondele, ceapa marunt, caciuliile de usturoi jumatati si le asezati peste carnea de porc . Presarati condimentele , piperul , sarea ,...
Varza a la Turda (la vas roman)
Pentru inceput puneti vasul roman umplut cu apa rece timp de 30 min . Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste 3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia . Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul si inabusiti cu o...
Papricas unguresc cu pipote de curcan
Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa . Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust. Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua...
Carne de vacuta cu orez
Legumele se curata si se spala . Carnea si morcovii cuburi sarati cu apa cat sa fie acoperiti se fierb in oala sub presiune 30 min . Prajiti usor ceapa tocata impreuna cu orezul . Adaugati carnea si morcovii cu tot cu zeama .fierbeti la foc mic sub capac 15...
Pui la tava
Topiti untul si amestecati cu ierburile verzi sare si piper . Cu aceasta compozitie ungeti bine puiul[ curatat , spalat si transat pe burta] interior si exterior . Dati la cuptor la foc mic dupa ce ati adaugat o cana cu apa . Din cand in cand stropiti puiul cu...
Sote de inima cu legume
Inima se curata si se tine in apa rece o ora - doua ca sa iasa sangele din ea. Legumele se curata si se spala Ceapa , pastarnacul, gogosarul , cuburi ; prazul , morcovul si ardeiul iute rondele se prajesc usor in ulei . Adaugati inima taiata cuburi sarati si acoperiti cu apa...
Pulpe de pui umplute cu sunca si feta
Ceapa , prazul si usturoiul tocate se prajesc usor alaturi de sunca taiata marunt . Piparati compozitia si adaugati cat e calda si cuburi de fetta,amestecand. Cu aceasta compozitie umpleti pulpele de pui dezosate, spalate , sarate , in care ati facut un ,, buzunar '' cu...
Mazare verde cu carne si oregano
Se curata si se spala legumele . Ceapa , gogosarul si rosiile se maruntesc cu ajutorul robotului . Se portioneaza carnea de porc cuburi , se prajeste usor in ulei , se adauga legumele , sarea si boabele de piper .Adaugati apa cat sa acopere carnea si fierbeti inabusit . Dupa 30 min...
Ficatei de pui cu cimbru si nucsoara
Puneti ceapa la prajit intr-o cratita cu ulei .,adaugati boiaua , invartiti cu paleta de doua ori si adugatisi Ficateii spalati si curatati de pelite . Fierbeti 5-10 min inabusit ficatul care a lasat putina zeama .[ verificati sa nu scada prea tare ] Presarati sare , piper...
Ficatei de pui Padurea Neagra
Ficatul de pui se pune spalat intr-o tava + sunca rulata sub forma de trandafir + rosii feliate + busuioc ,mazare , sare , pipe , usturoi . Se pune o cana de apa si se da la cuptor 30 min . Dupa aceasta se pune si smantana lichidasi sa mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos ....