Ce nu te invata sa faci nevoia , dar si graba ..... numai bunatati , simple dar gustoase . Trebuia sa fac ceva sa nu necesita multa manopera , sa fie gustos-satios si nu in ultimul rand cu ce aveam la indemana .
ceapa si ardeii se curata si se spala . Ceapa taiata cuburi , gogosarii taiati fasii se calesc in putin ulei .
se adauga carnea de vita in prealabil spalata si taiata cuburi + boiaua de ardei . Se prajesc impreuna cu grija sa nu se arda . Se pun 2 cani de apa ,sare , cimbru si patrunjel tocat si se fierb sub capac aproximativ 45 min .
spre sfarsitul fieberii cand carnea de vita e patrunsa se adauga carnatul taiat bucati , si bulionul de rosii [ daca e necesar in timpul fieberii se mai pune putina apa ]. Lasati sa scada pana se formeaza un sos consistent .
serviti cu mamaliguta fierbinte si cu muraturi preferate , eu am avut castraveti murati .
Pofta buna !!!
1
ceapa multa si ardeiul din belsug dau gustul bun la o tocana .