Polpo alla Luciana

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Iul 2014 | 5746 vizualizari

 

Adica pe romaneste caracatita ala Luciana . Aceasta reteta provine dintr-un vechi sat italian de pescari Santa Lucia unde se pescuia multa caracatita .In ziua de azi satul a devenit cartier al orasului Napoli . Aceasta reteta este traditionala si uimeste prin gusturile subtile obtinute cu ingrdiente simple .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr caracatita congelata [ baby]
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura capere in otet
  • 100 gr masline
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Polpo alla Luciana:

Caracatita se dezgheata la temperatura camerei si se spala bine .

Patrunjelul se toaca si se amesteca cu jumatate din cantitatea de masline tocate , usturoiul tocat si capere . Sarati .

Cu compozitia de mai sus se umple saculetii caracatitei.

Cu ajutorul unei scobitori fixati gura saculetului ca umplutura sa nu iasa afara .

Puneti la prajit in ulei de masline micile caracatite .Eu am ras uimita pentru ca am vazut pentru prima data cum tentaculele incep sa se miste , sa se rasuceasca si sa devina rosiatice . Culoarea lor , prajite este minunata si micile animalute parca au prins viata .

Adugati   ardeiul iute taiat rondele ,sare , piper si usturoi tocat .

Puneti restul de masline si capere .

Lasati sa mai fiarba 20 minute .

Spre sfarsitul fierberii adaugati si pulpa de rosii.

Scoateti scobitorile si serviti cu patunjel tocat .

TIPS-URI

1

Puteti servi acest preparat ca si gustare calda sau ca fel de baza cu o garnitura de orez sau paste .

Daca ti-a placut reteta noastra "Polpo alla Luciana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caracatita cu rosii cherry si capere