Este o reteta tare buna, se topesc in gura si nu te poti opri din mancat. M-am inspirat de la cornuletele lui Dragos, sa se stie ;) Multumesc mult! :-*
"Bunatati de Paste"
Intr-un bol se cerne faina. Se presara intr-o parte sarea, iar in alta parte, intr-o gropita se pune zaharul si drojdia zdrobita. Se toarna laptele usor caldut peste drojdie si se lasa 5 minute sa se activeze. Se adauga otetul si untura, apoi se framanta pe masa infainata un aluat elastic care sa se poata intinde usor. De la framantatul cu mana, untura se incalzeste si va fi destul de moale aluatul. Se da la rece pt 30 de minute.
Se intinde aluatul in foaie subtire, apoi cu un cutit zimtat se taie in patratele potrivite. Se asaza pe fiecare patratica cate o bucata de rahat si se ruleaza pe colt, formandu-se astfel cornuletul.
Se asaza in tava si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana incep sa se rumeneasca pe margini. Se scot din cuptor si asa fierbinti se dau prin zaharul pudra vanilat.
Pofta buna!
1
3 portii inseamna 3 tavi de cuptor.
2
In timpul framantarii se mai adauga faina daca este cazul.
3
Se pot umple si cu gem amestecat cu nuca macinata.