Eu am folosit acest preparat ca gustare la iesirea la gradina . Alaturat de o garnitura cu pireu de cartofi , cartofi natur sau cus-cus poate servi si ca fel principal .
Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte .
Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano .
Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori .
Inttr-o tigaie incapatoare puneti la prajit in ulei usturoiul tocat si imediat si ficateii .
Stropiti cu coniac si puneti capacul .
Cand lichidul a scazut intoarceti ficateii sa se prajeasca si pe partea ceialalta .
Sarati.Scoateti scobitorile si serviti cu mult patrunjel si ardei rosu tocat [ pentru culoare ] .
1
Sarati doar la sfarsit daca doriti ca ficateii sa ramana fragezi . Daca sarati la inceputul prepararii ei vor fi mai tari si mai fazi .