Pateuri cu ciuperci

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2014 | 10020 vizualizari

 

Am trecut pe langa un stand cu acele Fornetti. Mirosul de ciuperci m-a tentat dar stiam ca stomacul meu nu ar fi fost fericit. Am preferat sa "rabd" pana am ajuns acasa si mi-am manufacturat propiile pateuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 cutie ciuperci in saramura
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa amidon
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • pudra turmeric
  • seminte susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Am scurs de saramura ciupercile si le-am clatit cu apa rece .

Am spalat ceapa si patrunjelul si le-am toacat marunt .

Se calesc verdeturile si ciupercile in ulei .

Se condimenteaza cu sare ,pipersi nucsoara .

Ciupercile vor lasa putin lichid , in acest moment se pune amidonul si se amesteca sa se lege compozitia .

Lasati amestecul cu ciuperci sa se raceasca putin .

Am decongelat foile de placinta la temperatura camerei si le-am intins .

Fiecare foaie se presara cu compozitia de ciuperci si se ruleaza .

Aceste rulade se ung cu ajutorul unei pensule cu putina apa amestecata cu turmeric si se presara cu seminte de susan .

Portionati rulada in bucati de 3-4 cm .

Coaceti la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt  , la foc potrivit pana devin rumene .

Sunt gstoase dupa ce s-au racit alaturi de o salata cu verdeturi .

TIPS-URI

1

Daca doriti sa serviti pateurile de post le puteti unge cu putina apa amestecata cu turmeric .

2

Pateurile se rumenesc frumos daca sunt unse cu ajutorul unei pensule cu lapte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

02.07.2014, 12:28

Eu le vad chiar la un pic-nic romantic alaturi de o butelie de vin alb . Acum vara demi-sec , ca e mai racoritor ) .

kukibella 1

02.07.2014, 14:31

Xandrinne 1

09.07.2014, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu ciuperci