Doralinda

1

Bucataras
incepator

Monte Carlo (+ Grecia)

Bucataras din 13.03.2011

RETETE193
PRIETENI241
Retete

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

In Mancaruri cu carne la 9 Iun 2013

Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam prin putina faina si le punem la prajit cateva min pe fiecare parte, dupa care le scoatem pe o...

Kourabiedes Kozani (biscoturi)

In Dulciuri la 9 Iun 2013

Amestecati grisul cu faina si lasati deoparte. Fierbeti zaharul cu apa si lasati sa se raceasca. Bateti untul cu un mixer la viteza rapida pana prinde o culoare deschisa. Adaugati galbenusurile dar fara sa va opriti din mixat unul cate unul. Micsorati viteza si adaugati bicarbonatul dizolvat,...

Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto

In Supe la 9 Iun 2013

Curatati si taiati rondele morcovii si in cubulete mici cartofii. Curatati de coaja si samburi dovleacul si taiati in bucatele mici. Puneti intr-un vas toate legumele si le caliti impreuna cu untul ptr cateva min. Adaugati zeama de carne fiarta si ghimbirul, sarati si piperati dupa gust si lasati...

Cheesecake de ciocolata

In Torturi la 8 Iun 2013

Amestecati intr-un vas biscuitii (care in prealabil i-ati macinat in blender) cu untul si si intindeti apoi intr-o forma cu diametrul 20 cm. Puneti foile de gelatina intr-un vas cu apa rece la inmuiat apoi stoarceti de apa si amestecati gelatina cu 3-4 linguri de apa fiarta. Bateti la mixer crema...

Crema de ciocolata cu alune.....Nutella

In Dulciuri la 8 Iun 2013

Intr-o tigaie, prajiti putin alunele, daca sunt cu coaja, atunci intai le puneti cateva min in apa fiarta ptr a lua mai usor coaja. Intre timp, topiti ciocolata in bain marie impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. Cand alunele s-au prajit putin, le puneti asa calde intr-un blender si le...

Tiramisu reţetă originală, cu capsuni

In Dulciuri la 7 Iun 2013

Tiramisu reţetă originală Amestecati branza cu zaharul, apoi taiati pastaia de vanilie pe lung si cu ajutorul unui varf de cutit scoateti samburii din mijloc si adaugati la compozitia de branza. Puneti deoparte 6 capsuni, iar restul, deja spalate, le taiati in bucatele mici. Spargeti cu...

Farfalle cu pesto din feta si oregano proaspat

In Farfalle la 7 Iun 2013

Fierbeti pastele in apa sarata si apoi strecurati-le. Puneti toate celelalte ingrediente intr-un blender si amestecati pana devine o crema mai groasa. Amestecati compozitia de pesto cu pastele si ...gata de servit! Rapid nu?!

Paste cu legume verzi si Gruyere

In Paste la 7 Iun 2013

Taiati cca 3-4 cm din coditele de la sparanghel si aruncatile, apoi taiati cca 1-2 cm restul. Incalziti uleiul si caliti legumele pana se inmoaie putin, pe foc tare ptr cateva minute, puneti dupa gust sare si piper apoi stingeti cu vin. Lasati cca 2-3 min si adaugati apoi si branza cu mararul....

Churros cu apa de flori de portocale

In Dulciuri la 7 Iun 2013

Cerneti faina si puneti-o direct in bolul de la mixer adaugand si scortisoara cu sarea. Faceti o gaura in mijloc, bateti oul cu 250 ml de lapte si varsati in gaura de la faina si amestecati la o viteza mica la inceput, apoi adaugati laptele ramas si mixati la o viteza medie pana obtineti o...

Baclava

In Dulciuri la 26 Mai 2013

Ungeti o tava cu unt, dupa care puneti prima foaie de placinta si ungeti iar cu unt. Repetati aceasta operatie cu inca 5 foi dar la ultima nu puneti unt! Sa aveti intr-un vas amestecate nucile cu zaharul, pesmetul si scortisoara, si cu o lingura puneti in a 6-a foaie cat sa acopere bine. Apoi...

Cataif cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2013

Bateti usor 3 oua si amestecati cu branzeturile si piperul. Deschideti cataiful cu mana si impartiti in cca 30-40 de portii, apoi acoperiti cu un prosop umed ca sa nu se usuce. In fiecare bucata de cataif, puneti o lingura din compozitia cu branzeturi si faceti forma unei mingiute, dar nu...

Salata de ton

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2013

Dupa ce ati lasat ceva timp in strecuratoare ardeiul si castravetii, amestecati cu toate ingredientele in afara de maioneza, care o veti adauga la urma. Si tonul ar fi bine sa strecurati de apa in care e in conserva si taiat bucati mici. Daca compozitia e prea tare, atunci mai adaugati putina...

Paine neagra

In Piine la 26 Mai 2013

Va voi prezenta reteta in varianta cu masina de paine sau cu un robot de patiserie in care sa aiba paleta si carligul de amestecat. Puneti toate ingredientele in ordinea in care sunt scris, important e sa nu aiba contact drojdia cu apa, din aceasta cauza o veti pune ultima. Puneti programul...

Pui cu lamaie la cuptor

In Pui la 22 Mai 2013

Spalati puiul (sau pulpele), scurgeti de apa si puneti intr-un vas ptr cuptor (eu am folosit vas roman). Turnati peste pui jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, sare si piper. Puneti in jurulul puiului cartofii si turnati restul de zeama de lamaie, amestecati putin, dupa care puneti uleiul,...

Tagliatelle verzi cu masline si capere

In Paste la 22 Mai 2013

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati rosiile si pasta de rosii, amestecati si lasati cca 5 minute, apoi stingeti cu vin. Lasati la foc iute alte 5 minute, dupa care adaugati maslinele taiate in doua, caperele, cimbrul si potriviti de sare si piper, lasand sa mai fiarba cca 5...

Vinete Timbale

In Penne la 22 Mai 2013

Taiem 3-4 felii rotunde din vinete, apoi restul le taiem pe lung cca 1 cm grosime.Presaram sare si le lasam cca 1 ora in strecuratoare. Apoi le clatim bine cu apa si le stoarcem. Le prajim putin, dupa care le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta (ptr excesul de ulei). Presaram sare...

Ecler cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 21 Mai 2013

Fierbeti apa impreuna cu sarea si untul apoi luati de pe foc si turnati faina progresiv amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi mai puneti iar putin pe foc pana cand compozitia se desprinde usor de pe vas. Puneti ouale cate unul si amestecati mereu. Ungeti o tava cu unt si presarati putina...

Salata de paste cu sos de avocado

In Fusilli la 17 Mai 2013

Ardeiul si morcovul ii calim putin intr-o tigaie gen tefal cu foarte putin ulei apoi lasam deoparte. Restul de legume le punem intr-un vas. Fierbem pastele in apa sarata, le strecuram si apoi le punem peste legume. Dupa ce s-au calit putin ardeiul cu morcovul, adaugam la compozitie si amestecam...

Sos avocado

In Sosuri la 17 Mai 2013

Taiem pe jumatate avocado, scoatem samburele, il pisam marunt cu furculita si punem imediat sucul de lamaie( ptr ca altfel se inegreste!). Punem intr-un mixer impreuna cu restul de ingrediente si amestecam pana devine o crema. Simplu, nu?!

Somon cu ciuperci si sos de mustar

In Somon la 17 Mai 2013

Preparati sosul intai: mixati mustarul, vinul si otetul cu ajutorul unui mixer, apoi amestecati uleiul de masline cu cel de floarea soarelui apoi adaugati la compozitia de mustar mixand la viteza medie pana devine o crema ca maioneza. Intr-o craticioara, topiti untul, adaugati ceapa si caliti...

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

In Dulciuri la 17 Mai 2013

Bateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati bicarbonatul in lapte, apoi adaugati la compozitia de oua alternand cu faina. Cand aluatul s-a mai intarit,...

Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei

In Pt. paste la 12 Mai 2013

Taiati rosiile in doua, puneti-le intr-un vas rezistent la cuptor si stropiti cu putin ulei de masline, sare si piper si lasati sa se rumeneasca la cuptorul incins in prealabil la 220C ptr cca 12 min. Ingredientele ptr pesto din dovlecei, puneti-le intr-un mixer si tocati-le pana devine...

Arc de creveti cu orez basmati

In Fructe de mare la 11 Mai 2013

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma unui evantai. Fierbeti intr-un vas destula apa cu uleiul si paprika si puneti crevetii lasand-ui cca 8...

Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)

In Ciorbe la 11 Mai 2013

Taiati intai ficatul in bucatele foarte mici apoi le dati intr-un clocot. Intr-o cratita topiti untul la care puneti ceapa tocata marunt si cand s-a calit putin, adaugati si bucatelele de ficat, lasand sa se caleasca putin. Puneti apa, masurand cu farfuriile in care veti servi supa finala,...

Somon pe gratar cu sos de mustar

In Somon la 11 Mai 2013

Preparati sosul intai prin amestecarea ingredientelor si lasati deoparte la frigider. Feliile de somon le ungeti cu ulei si le puneti pe gratarul fierbinte dar atentie, apoi gratarul e indicat sa nu fie la maxim, mai bine lasati foc mic ptr a se impatrunde bine si la interior. Nu il...

Baba au rhum

In Prajituri la 10 Mai 2013

Intr-un vas punem drojdia uscata cu 2 linguri de apa calduta, amestecam pana se topeste, apoi adaugam o lingura de faina, amestecam si lasam deoparte. In bolul de la mixer, punem ouale, laptele, restul de faina si untul topit, putin zahar, putina sare si drojdia si amestecam pana se omogenizeaza...

Tort Fudge

In Torturi la 1 Mai 2013

Ptr blat: Amestecam ouale cu cele doua tipuri de zahar, adaugam smantana, ciocolata topita, untul, vanilia, praful de copt si faina. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul 20 cm si coacem la cuptorul preincalzit la 175C ptr cca 45 min (dar cred ca puteti lasa o ora, e bine sa incercati cu...

Rulou de carne cu glazura dulce acrisoara

In Mancaruri cu carne la 31 Mar 2013

Preparam intai glazura prin punerea ingredientelor intr-o craticioara si lasam la foc mediu cateva minute pana se face o compozitie mai groasa. Intr-un vas, punem carnea tocata si restul de ingrediente, potrivim de sare si piper, amestecam bine, apoi formam un rulou cu diametru de cca 7-8 cm, il...

Pastourmadopita (placinta cu pastrama)

In Mancaruri cu carne la 31 Mar 2013

Feliile de pastrama le taiem in bucati medii, rosiile le taiati felii si le lasati putin in strecuratoare ptr a se scurge apa. Intr-o forma, puneti hartie de copt, apoi prima foaie de placinta, apoi presarati gruyere, apoi pastrama, apoi rosiile si la urma branza kaseri. Acoperiti cu cealalta...

Sos pesto

In Pt. paste la 31 Mar 2013

Calim caperele intr-o cratita tefal de preferinta ptr a nu se lipi, apoi le punem intr-un blender impreuna cu restul de ingrediente si mixam bine pana devine o crema. Sosul poate fi pastrat la frigider mai multe saptamani cu conditia ca in borcanelul in care o tineti, sa fie acoperit cu ulei....

Afisate 31 - 60 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 02.10.2016

Tort Marin

Horosmopul tau de astazi:

Taur

“Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]