Arc de creveti cu orez basmati

de Doralinda in Fructe de mare, 11 Mai 2013 | 6653 vizualizari

 

Daca nu as fi scos din greseala cozile de la creveti, ati fi vazut ce "arcuri" frumoase s-ar fi facut din coditele lor, mai ales prin fierbere! Deci va voi prezenta reteta cu codite!;)

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti medii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de paprika pudra
  • Ptr sos:
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 bucati de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoare
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat tocat marunt
  • o ceapa mica rasa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii tocate marunt si luata coaja de ele
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 225 gr orez basmati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arc de creveti cu orez basmati:

Curatam crevetii de carapace si cap, dar lasam cozile. Cu ajutorul cutitului, crestati pe mijloc in spate pana ajungeti la codite si crestati si coditele putin ptr ca prin fierbere, va lua forma unui evantai. Fierbeti intr-un vas destula apa cu uleiul si paprika si puneti crevetii lasand-ui cca 8 min pana devin roz. Strecuratii si pastrati zeama in care s-au fiert. Sosul il preparam cam asa: caliti putin usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul in ulei. Adaugati rosiile, otetul, zaharul, busuiocul, sare si piper, si lasati sa fiarba cca 10 min. Adaugati apoi orezul si zeama in care s-au fiert crevetii si lasati sa fiarba la foc mic, acoperit pana cand se evapora apa si/sau pana cand orezul e bine fiert. Daca apa s-a evaporat si orezul inca nu e gata, mai puneti putina apa, si amestecati din cand in cand. Serviti orezul pe o frunza de salata inconjurata de creveti. Ornati cu frunze proaspete de busuioc.

TIPS-URI

1

Coaja de la rosie se ia foarte usor daca punem rosia intr-un vas unde fierbe apa, doar cateva secunde

2

e indicat sa folositi creveti gri, care nu au fost fierti in prealabil, ptr ca daca folositi pe cei roz, riscati sa se intareasca in  timp ce fierb!

Daca ti-a placut reteta noastra "Arc de creveti cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe de mare cu maioneza