Pastele chiar nu erau pe lista mea, dar de cand mi-am cumparat o carte de bucate al unui chef renumit din Grecia, mi-am schimbat parerea!!! Daca veti incerca cateva din retetele mele, veti intelege de ce.....:)
Aceasta reteta a e atat de simpla, pe atat de sanatoasa! Nu credeam ca voi putea manca dovlecei cruzi! Si totusi.......
Taiati rosiile in doua, puneti-le intr-un vas rezistent la cuptor si stropiti cu putin ulei de masline, sare si piper si lasati sa se rumeneasca la cuptorul incins in prealabil la 220C ptr cca 12 min.
Ingredientele ptr pesto din dovlecei, puneti-le intr-un mixer si tocati-le pana devine aproape ca un pureu. Fierbeti tagliatelele in apa sarata in timpul indicat pe cutie, apoi cand sunt gata, le strecurati. Puneti pesto din dovlecei intr-un vas adanc, pe foc, si cand s-a incalzit, adaugati si tagliatelele fierte si amestecati. Puneti apoi rosiile si mozzarela taiata in bucati mici, si amestecati din nou dupa care e gata de servit!
Pofta buna!
1
Parmesan puteti sa puneti mai mult daca va place gustul mai puternic!