Sos pesto

de Doralinda in Pt. paste, 31 Mar 2013 | 5217 vizualizari

 

Pana nu demult,nu ma incantau pastele, dar am inceput usor si diversificat, iar acum imi sunt chiar "dragi", dar dupa cum bine stim, nu pastele in sine mi-au schimbat parerea ci cat sosurile, iar acest sos pesto e unul dintre favoritele mele!

 

INGREDIENTE

  • 50 gr capere
  • 2 buc usturoi
  • 3 cesti foi de busuioc proaspet (basilic la noi)
  • 1 ceasca patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie stoarsa
  • jumatate ceasca parmezan ras
  • un sfert ceasca ulei de masline
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto:

Calim caperele intr-o cratita tefal de preferinta ptr a nu se lipi, apoi le punem intr-un blender impreuna cu restul de ingrediente si mixam bine pana devine o crema. Sosul poate fi pastrat la frigider mai multe saptamani cu conditia ca in borcanelul in care o tineti, sa fie acoperit cu ulei.

Ptr a pregati paste cu sos pesto, masurati o lingura plina din sos ptr fiecare portie de paste. Cand o veti folosi dupa ceva timp, puneti din sos intr-o craticioara cu putina apa, amestecati apoi turnati peste paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Doralinda 1

31.03.2013, 23:54

Mariana

DulciuriSiNuNumai 1

08.04.2013, 02:30

cel mai bun sos!!!

Doralinda 1

08.04.2013, 12:08

Alina, multumesc frumos ptr apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pesto alla genovese