O reteta simpla, chiar daca pare complicata!
Preparati sosul intai: mixati mustarul, vinul si otetul cu ajutorul unui mixer, apoi amestecati uleiul de masline cu cel de floarea soarelui apoi adaugati la compozitia de mustar mixand la viteza medie pana devine o crema ca maioneza. Intr-o craticioara, topiti untul, adaugati ceapa si caliti cca 2-3 min pe foc mediu. Adaugati coniacul si cu atentie aprindeti cu un chibrit.
Cand flacarile s-au stins, presarati zaharul si continuati sa amestecati pana se caramelizeaza ceapa. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca putin si amestecati in compozitia de mustar impreuna cu mararul, sarea si piperul, sosul ar trebuie sa fie putin dens. Ungeti filetele de somon cu ulei, sare si piper, si le puneti intr-o tigaie gen tefal, cca 4-5 min pe fiecare parte. Intre timp, sotati(caliti) ciupercile in ulei de masline, dupa care se pun in farfurie langa peste.
Puneti sosul deasupra, se serveste imediat, alaturi de legume la gratar sau sotate.
1
Pestele NU se intoarce mai mult de o data pe fiecare parte!
2
Puteti folosi ciuperci proaspete (sunt mai bune) sau cele din conserva.