Somon cu ciuperci si sos de mustar

de Doralinda in Somon, 17 Mai 2013 | 5099 vizualizari

 

O reteta simpla, chiar daca pare complicata!

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de somon
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • 250 gr ciuperci taiate felii
  • Ptr sos:
  • 3 linguri mustar
  • 1 lingura vin alb
  • 1 lingura otet
  • 120 ml ulei masline
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ceapa tocata marunt
  • 2-3 linguri conia (optional)
  • jumatate lingurita zahar
  • 2 lingurite marar tocat marunt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu ciuperci si sos de mustar:

Preparati sosul intai: mixati mustarul, vinul si otetul cu ajutorul unui mixer, apoi amestecati uleiul de masline cu cel de floarea soarelui apoi adaugati la compozitia de mustar mixand la viteza medie pana devine o crema ca maioneza. Intr-o craticioara, topiti untul, adaugati ceapa si caliti cca 2-3 min pe foc mediu. Adaugati coniacul si cu atentie aprindeti cu un chibrit.

Cand flacarile s-au stins, presarati zaharul si continuati sa amestecati pana se caramelizeaza ceapa. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca putin si amestecati in compozitia de mustar impreuna cu mararul, sarea si piperul, sosul ar trebuie sa fie putin dens. Ungeti filetele de somon cu ulei, sare si piper, si le puneti intr-o tigaie gen tefal, cca 4-5 min pe fiecare parte. Intre timp, sotati(caliti) ciupercile in ulei de masline, dupa care se pun in farfurie langa peste.

Puneti sosul deasupra, se serveste imediat, alaturi de legume la gratar sau sotate.

TIPS-URI

1

Pestele NU se intoarce mai mult de o data pe fiecare parte!

2

Puteti folosi ciuperci proaspete (sunt mai bune) sau cele din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu ciuperci si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (25)

Doralinda 1

12.12.2013, 23:23

Krysty

Xandrinne 1

04.02.2015, 08:51

Doralinda 1

05.02.2015, 13:36

Multumesc Xandrine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor