Nu ma intrebati ce nume e, ca nu stiu sa va zic! Am incercat sa traduc, dar se pare ca e un nume, dar reteta e interesanta!
P.S. ultima poza, e din cartea de bucate, am postat-o ca sa vedeti cum ar trebui sa iasa in mod normal reteta, nu ca a mea, ca m-am grabit!!! Dar gustul e foarte bun!!!
Taiem 3-4 felii rotunde din vinete, apoi restul le taiem pe lung cca 1 cm grosime.Presaram sare si le lasam cca 1 ora in strecuratoare. Apoi le clatim bine cu apa si le stoarcem. Le prajim putin, dupa care le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta (ptr excesul de ulei). Presaram sare si peste dovlecel si apoi stoarcem ca sa iasa apa.
Pregatim sosul prin calirea cepei si a usturoiului, adaugam morcovul, rosiile si dovlecelul si lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam si patrunjelul, condimentele, sare si piper, lasand pe foc cca 20 min pana se ingroasa sosul.
Ungem cu ulei o forma rotunda si adanca si asezam vinetele, partile rotunde in mijloc iar cele lunguiete, pe margini ca sa formeze o floare. Dizolvam amidonul in putina apa si adaugam si soia, lasand sa fiarba putin, amestecand mereu pana se ingroasa. Punem apoi nucsoara, sarea si piperul.
Fierbem pastele in apa sarata impreuna cu 2 linguri de ulei de masline, apoi cand sunt gata cle strecuram si le amestecam cu compozitia de legume si soia.
Punem jumatate din compozitie in vasul cu vinete, apoi punem un rand de vinete la mijloc si punem si restul de paste,dupa care inchidem vinetele spre interiorul formei. Punem la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 45 min. Lasam sa se raceasca bine inainte de a scoate forma, riscati (ca la mine!!!!) sa se destrame forma de floare!
1
Daca vi se pare complicat, puteti folosi reteta fara vinete la cuptor, doar pastele cu legume, au un gust nemaipomenit!
2
Ca sa nu vi se destrame, e mai bine sa ungeti tava cu unt, asa ca atunci cand se raceste,poate se tine mai bine forma.