Calim in ulei ceapa cu usturoiul si adaugam apoi rosiile, sosul concetrat si restul de ingrediente si lasam la foc usor ptr cca 20 minute.
Puteti servi cu orice paste doriti!
Cand ma grabesc, folosesc un mod rapid de gatit, si anume, tai morcovul rondele, ceapa o toc marunt, cartofii ii tai in patru si apoi pun toate ingredientele intr-o oala sub presiune si dau la foc mare iar din momentul cand se ridica valva (depinde de modele) micsorez focul si las cca 20 min....
Punem intr-un vas separat faina, sarea si bicarbonatul, apoi batem margarina cu zaharul pana devine omogen si fluid, urmand sa adaugam ouale cate unul pe rand alternand cu cate o lingura din faina (ca sa prevenim cocoloase). Micsoram viteza la mixer si apoi punem restul de faina alternand cu...
Ptr chec, punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cca 5 minute la viteza mare cu mixerul pana devine o compozitie spumoasa si se mareste in volum. Ungem cu unt si presaram putina faina intr-o forma cu diametrul 24cm si coacem la cuptorul preincalzit...
In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga la compozitie ptr a deveni mai pufos blatul! Adaugam apoi la compozitia de oua amestecand usor cu o...
Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui, aceste samburi se vor topi. Intr-un vas punem grisul, zaharul si ouale, amestecam bine si cand laptele...
Indicat este sa cumparati filet de peste, verificati sa nu aiba oase, si taiati in bucati medii si lasati deoparte. Intr-un vas, puneti berea, faina si amidonul, apoi amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase. Berea ajuta sa se umfle frumos cand se va praji si amidonul ajuta sa se lege frumos...
Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Felia de paine o trecem peste un jet de apa ca sa se inmoaie, inlaturam coaja si apoi stoarcem de apa bine si punem intr-un vas. Adaugam si cartofii, ii pisam bine, punem putina din apa in care au fiert, pisam si...
Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin.
Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati...
Intr-un bol punem uleiul, sucul de portocale si zaharul, amestecam apoi adaugam faina, praful de copt, migdalele si coaja rasa, amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi adaugam si halvaua taiata cubulete mici (in contact cu caldura, halvaua se va topi, dar va pastra si mici bucatele asa ca vom...
Preparam blatul ca in reteta aceasta
Intre timp, preparam crema , si anume, incepem cu topirea ciocolatei in bainmarie, la foc mic, adaugam laptele, siropul si galbenusurile si amestecam repede pana devine omogen.
Taiem ciresele in jumatate si le punem usor in compozitia de frisca....
Amestecam impreuna cacao cu faina si praful de copt si lasam deoparte. Punem ouale cu zaharul intr-un bol si mixam cu mixerul la viteza mare cca 15 min pana cand compozitia devine densa si are culoare pala. Turnam cate putin peste compozitie, faina amestecata cu cacao si amestecam incet cu o...
Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 10 min, si cand e gata, lasam sa se raceasca.
Topiti...
Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie si turnati compozitia si o intindeti ca sa fie uniforma. Asezati deasupra cealalta foaie de placinta...
Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa.
Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz.
Pentru sos:...
Ungem o tava cu putin ulei, punem aluatul , il ungem cu putin ulei, apoi deasupra turnam sosul care trebuie sa fie rece, presaram putin cimbru uscat, asezam bucatele mici de sunca si deaupra punem felii subtiri de branza mozzarella. Punem la cuptorul preincalzit la 230 C ptr cca 10-15 min.(...
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi punem rosiile, cimbrul, sosul concentrat, sarea si piperul si lasam la foc mediu ptr cca 25 min. Lasam sosul sa se raceasca inainte de a pune peste aluatul de pizza!
Eu am facut aluatul de pizza la masina de paine, punand intai lichidele apoi restul de ingrediente si am dat la programul framantare si dospire, dar daca nu aveti masina, va voi zice cum sa faceti.
Intr-un vas, amestecam toate ingredientele si framantam cca 7-8 min.
Facem aluatul de...
Stergem cu hartie absorbanta de bucatarie (umeda) ciupercile si la taiem feliii sau in 4. Taiem si carnea in felii subtiri. Incalzim uleiul si punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu carnea ptr putin timp( nu lasam mult carnea ptr ca se intareste!) intorcand carnea pe ambele parti. Apoi...
Fierbem pastele in apa sarata. Punem uleiul intr-o craticioara sa sa incalzeasca apoi punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam putin apoi adaugam si dovleceii si calim la foc mic cateva minute dar avand grija sa nu se topeasca dovlecei, sa ramana "al dente" crocanti. Punem sare si piper, dupa...
Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile!
Pentru sos , incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si...
Amestecam pesmetul cu gris si lasam deoparte, apoi taiem pieptul de pui in felii subtiri, le saram si punem putin piper, le dam prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet. Le prajim la foc intens cateva minute pana vedem ca a prins o culoare aramie. Le scoatem pe o farfurie...
Lasam fasolea peste noapte intr-un vas cu apa sa se inmoaie. A doua zi, le clatim si le fierbem cca 30 min in oala sub presiune, daca nu aveti, lasati la fiert pana se fierbe pe jumatate. Intre timp, tocati ceapa si caliti-o in ulei, adaugati si morcovul si telina, apoi puneti fasolea, amestecati...
Pulpele le-am taiat in doua, le-am clatit putin in apa rece, apoi le-am fiert cca 30 min in apa cu sare. Apoi am taiat legumele cubulete mici(in afara de verdeata) si prazul felii si am pus sa fiarba cu pulpele inca 20 min, dupa care am adaugat fideaua si am mai lasat cca 10 min, la foc mic...
Punem faina, cacao si pudra impreuna intr-un vas si lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri si batem cu mixerul la o viteza mare, albusurile pana se face o spuma mai densa apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand, mixand bine la fiecare adaugare. Apoi punem si galbenusurile, unul...
Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul de lapte il fierbem si turnam peste compozitia de oua cu faina amestecand repede ptr a nu face...
Spalam si stergem ardeii dupa care ii coacem pe gratar. Nu ii lasati prea mult ptr ca se vor arde si ii nu veti putea decoji! Cand sunt gata, ii curatam si ii clatim putin cu apa si ii lasam la scurs. Curatam si taiem usturoiul felii subtiri si punem intr-un vas, adaugam si ardeii asa...
Daca crabii sunt congelati, ii lasati sa se dezghete intr-o strecuratoare, dar sa fiti siguri ca sunt dezghetati, altfel carnea lor in cuptor se va strange! ii clatiti cu putina apa sa dispara putin mirosul si alte produse cu care au fost congelati, apoi puneti intr-o tava, presarati cu...
Intr-un vas, amestecati toate ingredientele in afara de lapte si gheata, apoi puneti intr-un blender un pahar plin cu gheata( acelasi pahar care il veti folosi la servire), apoi turnati laptele si restul de ingrediente. Amestecati cca 2 min pana s-a sfaramat toata gheata dar compozitia sa ramana...
Ptr inceput, punem apa si orezul intr-o craticioara sa fiarba si cand s-a absorbit apa, punem zaharul. Dn totalul laptelui, tinem deoparte o ceasca, si restul il turnam in craticioara. Lasam compozitia sa fiarba amestecand mereu ca sa nu le lipeasca! Intre timp, intr-un vas punem laptele care...
Sos de rosii clasic ptr paste
Calim in ulei ceapa cu usturoiul si adaugam apoi rosiile, sosul concetrat si restul de ingrediente si lasam la foc usor ptr cca 20 minute. Puteti servi cu orice paste doriti!
Tocanita de mazare
Cand ma grabesc, folosesc un mod rapid de gatit, si anume, tai morcovul rondele, ceapa o toc marunt, cartofii ii tai in patru si apoi pun toate ingredientele intr-o oala sub presiune si dau la foc mare iar din momentul cand se ridica valva (depinde de modele) micsorez focul si las cca 20 min....
Chec cu fructe uscate
Punem intr-un vas separat faina, sarea si bicarbonatul, apoi batem margarina cu zaharul pana devine omogen si fluid, urmand sa adaugam ouale cate unul pe rand alternand cu cate o lingura din faina (ca sa prevenim cocoloase). Micsoram viteza la mixer si apoi punem restul de faina alternand cu...
Chec cu glazura de ciocolata
Ptr chec, punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cca 5 minute la viteza mare cu mixerul pana devine o compozitie spumoasa si se mareste in volum. Ungem cu unt si presaram putina faina intr-o forma cu diametrul 24cm si coacem la cuptorul preincalzit...
Tort "Old fashion"
In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga la compozitie ptr a deveni mai pufos blatul! Adaugam apoi la compozitia de oua amestecand usor cu o...
Galaktoboureko 2
Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui, aceste samburi se vor topi. Intr-un vas punem grisul, zaharul si ouale, amestecam bine si cand laptele...
Cod in crusta de bere
Indicat este sa cumparati filet de peste, verificati sa nu aiba oase, si taiati in bucati medii si lasati deoparte. Intr-un vas, puneti berea, faina si amidonul, apoi amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase. Berea ajuta sa se umfle frumos cand se va praji si amidonul ajuta sa se lege frumos...
Skordalia
Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata. Felia de paine o trecem peste un jet de apa ca sa se inmoaie, inlaturam coaja si apoi stoarcem de apa bine si punem intr-un vas. Adaugam si cartofii, ii pisam bine, punem putina din apa in care au fiert, pisam si...
Tarta cu spetsofai
Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin. Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati...
Chec cu halva de post
Intr-un bol punem uleiul, sucul de portocale si zaharul, amestecam apoi adaugam faina, praful de copt, migdalele si coaja rasa, amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi adaugam si halvaua taiata cubulete mici (in contact cu caldura, halvaua se va topi, dar va pastra si mici bucatele asa ca vom...
Tort buturuga
Preparam blatul ca in reteta aceasta Intre timp, preparam crema , si anume, incepem cu topirea ciocolatei in bainmarie, la foc mic, adaugam laptele, siropul si galbenusurile si amestecam repede pana devine omogen. Taiem ciresele in jumatate si le punem usor in compozitia de frisca....
Pandispan pentru tort buturuga
Amestecam impreuna cacao cu faina si praful de copt si lasam deoparte. Punem ouale cu zaharul intr-un bol si mixam cu mixerul la viteza mare cca 15 min pana cand compozitia devine densa si are culoare pala. Turnam cate putin peste compozitie, faina amestecata cu cacao si amestecam incet cu o...
Tort cu crema ricotta
Punem intr-un bol biscuitii macinati, adaugam migdalele, untul si amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul 24cm si indreptam bine cu o lingura, sa fie uniform. Punem la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 10 min, si cand e gata, lasam sa se raceasca. Topiti...
Tiropita (placinta cu branza)
Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie si turnati compozitia si o intindeti ca sa fie uniforma. Asezati deasupra cealalta foaie de placinta...
Salata aromata cu cuscus
Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa. Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz. Pentru sos:...
Pizza cu sunca si mozzarella
Ungem o tava cu putin ulei, punem aluatul , il ungem cu putin ulei, apoi deasupra turnam sosul care trebuie sa fie rece, presaram putin cimbru uscat, asezam bucatele mici de sunca si deaupra punem felii subtiri de branza mozzarella. Punem la cuptorul preincalzit la 230 C ptr cca 10-15 min.(...
Sos de rosii pentru pizza
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi punem rosiile, cimbrul, sosul concentrat, sarea si piperul si lasam la foc mediu ptr cca 25 min. Lasam sosul sa se raceasca inainte de a pune peste aluatul de pizza!
Aluat pentru pizza
Eu am facut aluatul de pizza la masina de paine, punand intai lichidele apoi restul de ingrediente si am dat la programul framantare si dospire, dar daca nu aveti masina, va voi zice cum sa faceti. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele si framantam cca 7-8 min. Facem aluatul de...
Salata cu filet de vita, roca si pecorino
Stergem cu hartie absorbanta de bucatarie (umeda) ciupercile si la taiem feliii sau in 4. Taiem si carnea in felii subtiri. Incalzim uleiul si punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu carnea ptr putin timp( nu lasam mult carnea ptr ca se intareste!) intorcand carnea pe ambele parti. Apoi...
Penne cu dovlecei si busuioc
Fierbem pastele in apa sarata. Punem uleiul intr-o craticioara sa sa incalzeasca apoi punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam putin apoi adaugam si dovleceii si calim la foc mic cateva minute dar avand grija sa nu se topeasca dovlecei, sa ramana "al dente" crocanti. Punem sare si piper, dupa...
Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane
Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile! Pentru sos , incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si...
Piept de pui pane
Amestecam pesmetul cu gris si lasam deoparte, apoi taiem pieptul de pui in felii subtiri, le saram si punem putin piper, le dam prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet. Le prajim la foc intens cateva minute pana vedem ca a prins o culoare aramie. Le scoatem pe o farfurie...
Fasole gigantica
Lasam fasolea peste noapte intr-un vas cu apa sa se inmoaie. A doua zi, le clatim si le fierbem cca 30 min in oala sub presiune, daca nu aveti, lasati la fiert pana se fierbe pe jumatate. Intre timp, tocati ceapa si caliti-o in ulei, adaugati si morcovul si telina, apoi puneti fasolea, amestecati...
Supa de pui
Pulpele le-am taiat in doua, le-am clatit putin in apa rece, apoi le-am fiert cca 30 min in apa cu sare. Apoi am taiat legumele cubulete mici(in afara de verdeata) si prazul felii si am pus sa fiarba cu pulpele inca 20 min, dupa care am adaugat fideaua si am mai lasat cca 10 min, la foc mic...
Tort cu ciocolata si crema
Punem faina, cacao si pudra impreuna intr-un vas si lasam deoparte. Separam albusurile de galbenusuri si batem cu mixerul la o viteza mare, albusurile pana se face o spuma mai densa apoi adaugam zaharul cate o lingura pe rand, mixand bine la fiecare adaugare. Apoi punem si galbenusurile, unul...
Crema de patiserie
Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul de lapte il fierbem si turnam peste compozitia de oua cu faina amestecand repede ptr a nu face...
Salata de ardei copti
Spalam si stergem ardeii dupa care ii coacem pe gratar. Nu ii lasati prea mult ptr ca se vor arde si ii nu veti putea decoji! Cand sunt gata, ii curatam si ii clatim putin cu apa si ii lasam la scurs. Curatam si taiem usturoiul felii subtiri si punem intr-un vas, adaugam si ardeii asa...
Crab la cuptor
Daca crabii sunt congelati, ii lasati sa se dezghete intr-o strecuratoare, dar sa fiti siguri ca sunt dezghetati, altfel carnea lor in cuptor se va strange! ii clatiti cu putina apa sa dispara putin mirosul si alte produse cu care au fost congelati, apoi puneti intr-o tava, presarati cu...
Freddoccino
Intr-un vas, amestecati toate ingredientele in afara de lapte si gheata, apoi puneti intr-un blender un pahar plin cu gheata( acelasi pahar care il veti folosi la servire), apoi turnati laptele si restul de ingrediente. Amestecati cca 2 min pana s-a sfaramat toata gheata dar compozitia sa ramana...
Orez cu lapte si scortisoara
Ptr inceput, punem apa si orezul intr-o craticioara sa fiarba si cand s-a absorbit apa, punem zaharul. Dn totalul laptelui, tinem deoparte o ceasca, si restul il turnam in craticioara. Lasam compozitia sa fiarba amestecand mereu ca sa nu le lipeasca! Intre timp, intr-un vas punem laptele care...