Cred ca il pot compara cu o cupa de profiterol, doar ca e "gigant" cert e, ca acest tort a fost pe placul tuturor! Atentie, nu se taie cu cutitul, va puneti in jurul lui si mancati direct cu lingurita! :)) glumesc
Prepararea cremei: intr-o craticioara puneti laptele si smantana si puneti pe foc impreuna cu vanilia(o taiati pe lung si cu ajutorul cutitului, scoateti samburii). Amestecam separat zaharul cu amidonul si ouale. Inainte de a incepe sa fiarba laptele, luam cca un sfert din cantitatea de lapte si punem la compozitia de oua si amestecam, dupa care turnam totul in craticioara cu restul de lapte.Continuam sa amestecam si imediat cand incepe sa se ingroase crema, o luam de pe foc si o turnam intr-o tava pirex dupa care o acoperim cu folie din plastic transparenta si o punem la frigider. Cand s-a racit crema, o turnan in bolul de la mixer si amestecam bine ptr a nu avea "cocoloase" si sa devina bine omogena.
Cu ajutorul unui dui, faceti o gaura in fiecare choux si cu ajutorul posului, umpleti cu crema de vanilie.
Ptr mousse: punem laptele intr-o craticioara si punem pe foc lasand pana aproape de fierbere. Intre timp, rupem ciocolata in bucatele mici si le punem intr-un bol turnand peste laptele fierbinte lasand cateva minute ptr a se incalzi bine ciocolata inainte de a amesteca (daca o amestecati imediat,exista riscul sa nu se topeasca bine ciocolata) apoi adaugam si smantana batuta ca ptr frisca amestecand usor cu o spatula.
In bolul de la mixer (daca aveti, daca nu, intr-o forma ovala adanca), puneti folie din plastic transparenta cat sa acopere bine toata suprafata si sa ramana si pe dinafara apasand bine cu mana sa fim siguri ca s-a lipit bine. Punem cat sa acopere din mousse-ul de ciocolata, apoi cate un rand de choux, apoi iar mousse si iar choux pana le terminam, pastrand ptr la sfarsit mousse ca sa acoperim bine suprafata. Cand am terminat, acoperim cu folia transparenta apasand bine peste compozitie cu mana (mai mult in mijloc are tendinta de a se ridica) dupa care lasam la frigider cateva ore, e indicat sa lasati peste noapte ptr a se inchega bine compozitia. Decorati dupa plac.
1
Daca nu aveti pastaie de vanilie, puteti folosi si zahar vanilat dar nu va avea aceiasi aroma totusi.
2
Cand veti servi din tort, nu il lasati pe masa, il puneti imediat la frigider, ptr ca se va "inmuia"