Ce imi place cand miroase in casa painea calda!!! Voua nu?! O reteta usoara, mai ales daca aveti si masina de paine sau un robot care sa amestece aluatul!
Va voi prezenta reteta in varianta cu masina de paine sau cu un robot de patiserie in care sa aiba paleta si carligul de amestecat.
Puneti toate ingredientele in ordinea in care sunt scris, important e sa nu aiba contact drojdia cu apa, din aceasta cauza o veti pune ultima. Puneti programul ptr framantare (exista la masina de paine si programul de copt, dar eu prefer sa o pun la cuptor, iese mai moale).
Dupa ce a fost framantata si a crescut, scoatem din masina, o mai framantam cu mainele inca putin pe o masa presarata cu faina, apoi o faceti forma dorita si o puneti intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasati acoperita inca cca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.
Puneti la cuptorul preincalzit 170 C,care in prealabil ati pus un vas cu apa (ajuta la cresterea frumoasa a painii) ptr cca 30-40 min, in functie de cuptorul fiecaruia.
1
E indicat ca faina sa o cerneti in prealabil ptr a inlatura eventualele mizerii si ptr a fi mai pufoasa.
2
ptr o crusta mai moale, puteti ungeti cu putin ulei de masline.
3
ptr o crusta mai inchisa la culoare, puteti ungeti cu un galbenus