In Grecia, se foloseste foarte multa lamaie dupa cum se stie, deci chiar daca pare foarte acra reteta, nu va speriati, nu este! La aceasta reteta, de fapt se foloseste un pui intreg, dar cum la mine doar copiii mananca pui, am preparat doar pulpele.
Spalati puiul (sau pulpele), scurgeti de apa si puneti intr-un vas ptr cuptor (eu am folosit vas roman). Turnati peste pui jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, sare si piper. Puneti in jurulul puiului cartofii si turnati restul de zeama de lamaie, amestecati putin, dupa care puneti uleiul, sarea, piperul si oregano. Puneti bucatelele de unt deasupra la cartofi, acoperiti tava cu o foaie de aluminiu sau daca aveti roman, cu capacul si lasati la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 1 ora si jumatate.
Cu 15 minute inainte de a se termina timpul, descoperiti si lasati sa prinda o culoare aurie. In timpul coacerii, verificati daca e nevoie de putina apa ( in vas roman, nu e nevoie). NU puneti de la inceput apa, lasati intai sa fiarba in zeama lui cu lamaia si untul.
1
daca doriti mai crocant, la sfarsit cand descoperiti vasul, puteti ungeti cu putina miere de albine.