Painici Laugenbrot

de T I M E A in Piine, 26 Ian 2013 | 7668 vizualizari

 

Aceste painici minunate le-am vazut la Ancuta si la Laura Adamache. Imi tot trageau cu ochiul de ceva vreme si in sfarsit le-a venit si lor randul.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 270 ml apa calduta
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 l apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 lingurite sare
  • In plus:
  • sare de mare
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Lasam drojdia la dospit in putina apa calduta amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.

Punem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si fremantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete. 

Acoperim si lasam la dospit la loc cald aprox 40 min.

Dupa ce a dospit formam cu mainile unse cu putin ulei, 15 bilute de aprox 50 gr fiecare.

Punem 2 l de apa intr-un vas si punem pe foc adaugand sarea si bicarbonatul.

Cand incepe apa sa fiarba punem cate 5 painici si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa si cu restul de painici.

Crestam painicile cu un cutit bine ascutit si presaram apoi sare de mare si seminte de susan.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor si le asezam pe un prosop pana se racesc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte