Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)

de Doralinda in Ciorbe, 11 Mai 2013 | 5100 vizualizari

 

E o ciorba traditionala de paste care se serveste in noaptea de Inviere cand lumea se intoarce acasa. De fapt e o cioba din organe de miel, dar cum mie nu-mi place mielul, am inlocuit cu ficat de vita. Se poate gati si in restul anului, nu e nevoie sa asteptati Pastele, e o ciorba gustoasa tare!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ficat de vita
  • 2 cesti mici de cafea (esspreso) orez rotund
  • 1 buchet de marar proaspat
  • 2-3 cepe verzi
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste):

Taiati intai ficatul in bucatele foarte mici apoi le dati intr-un clocot. Intr-o cratita topiti untul la care puneti ceapa tocata marunt si cand s-a calit putin, adaugati si bucatelele de ficat, lasand sa se caleasca putin.

Puneti apa, masurand cu farfuriile in care veti servi supa finala, asa veti sti exact cata apa sa puneti, si lasati la fiert cca 15-20 min la foc mediu in care ati adaugat si orezul. la urma asezonati dupa gust si puneti mararul tocat marunt si zeama de lamaie.

Se serveste fierbinte.

TIPS-URI

1

Asa cum am zis, puteti folosi si alte organe sau carne de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (10)

simona72 1

12.05.2013, 00:14

Interesant!!!

Doralinda 1

12.05.2013, 00:32

Elena, simona

adry88 1

12.05.2013, 11:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din gat de curcan