Pentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.
Golim amestecul din vasul robotului in vasul mixerului, adaugam apa minerala, sarea, praful de copt si incorporam faina.
Incingem o tigaie...
Pentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.
Golim amestecul din vasul robotului in vasul mixerului, adaugam apa minerala, sarea, praful de copt si incorporam faina.
Incingem o tigaie...
Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea.
Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri.
Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat.....
Am pus 800...
Spalam, curatam rubarba si o taiem cubulele. Presaram 100 gr zahar si o lasam sa-si scurga zeama.
Preparam blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri.
Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma.
Galbenusurile se...
Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar.
Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta.
Obtinem un aluat elastic.
Il intindem pe masa de lucru infainata.
Decupam forme de inimioare.
Le lasam cca 15-20 min la...
Preparam crema cu lapte rece conform instructiunilor de pe plic si o lasam la rece in frigider.
Spalam toate fructele, le taiem bucati iar lubenita o maruntim "scobind" miezul cu o lingurita. Pe masura ce desprindem miezul din coaja, indepartam si samburii....
Amestecam fructele...
Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot.
Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile.
Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos.
Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina.
La...
Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt.
Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece.
Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu ajutorul unei forme de biscuiti floricele. La asezarea in tava avem...
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim zaharul tos in doua si il adaugam peste albusuri (pe care le batem spuma) si peste galbenusuri (pe care le amestecam pana isi dubleaza volumul).
In amestecul de galbenusuri adaugam praful de copt stins, coaja de lamaie si alternaativ cate o lingura...
Intai ne ocupam de prepararea blatului:
Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile isi dubleaza volumul. Sarea se adauga peste albusuri, se mixeaza la viteza mare a mixerului pana...
Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu cealalta 1/2 cana de zahar pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de cacao si...
Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.
Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire.
Cand...
Se fierbe apa si zaharul pana cand devine un sirop consistent, asemanator mierii. Adaugam praful de cacao, amestecam. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Incorporam intreaga cantitate de lapte praf, esenta de rom si amestecam sa nu ramana cocoloase.
Asezam...
Pregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul si coaja de lamaie, de asemenea. Framantam aluatul cca 10 minute. Lasam la odihnit la rece, alte 10...
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare .
In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.
In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar o impartim in doua. Batem spuma albusurile cu 150 gr zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam coaja de lamaie, apoi praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Pe rand, adaugam apa minerala, apoi...
Se curata rubarba, se spala si se taie bucatele. Se presara 2 linguri de zahar peste cubuletele taiate pentru a-si lasa sucul.
Preparam blatul amestecand galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele, la final faina amestecata cu...
Dulceata de capsuni reteta Curatam fructele de codite, le spalam cu grija sa nu se zdrobeasca (in doua ape), asezam fructele in cratita in care vom fierbe dulceata si le acoperim cu 1 1/2 kg zahar. Le lasam pana a doua zi sa-si lase siropul, punem cratita la foc potrivit pana incepe sa fiarba...
Separam ouale (albusul de galbenus), impartim cantitatea de zahar si le mixam separat. Peste galbenusuri adaugam apa minerala, praful de copt, faina si praful de cacao in timp ce incorporam spuma de albusuri.Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dam blatul la copt in cuptorul preincalzit timp...
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Se aseaza faina intr-un vas, adaugam la mijloc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele, rezulta un aluat lipicios.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (eu am uitat de el vreo doua ore :))...
Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider.
Intre timp preparam umplutura astfel: amestecam albusul cu zaharul pudra folosind mixerul la viteza cea mai mare, adaugam...
Spalam capsunile, le maruntim.
Batem albusurile cu praful de sare si zaharul tos, folosind mixerul la viteza cea mai mare pana obtinem o spuma ferma.
(Eu am oprit cateva linguri de spuma alba pentru ornat si cateva capsuni in acelasi scop.)
Adaugam pulpa de capsuni, mixam totul pentru...
Aluatul se prepara amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Il lasam la rece pentru 15 -20min,la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata si decupam formele dorite.
Asezam biscuitii in tava pe hartie de copt, introducem tava in cuptorul preincalzit si le lasam la copt...
Se face un aluat din toate ingredientele (mai putin zaharul pudra si uleiul!).
Intindem aluatul pe masa de lucru si il decupam dupa bunul plac (eu am folosit pintenul).
Punem intr-o craticioara uleiul la incins si prajim gogoselele pe ambele parti.
La final le pudram cu zahar pudra....
Prepararea compozitiei:
-separam galbenusurile de albusuri.
-batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta.
-galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala.
-incorporam pe rand cate 1 lingura de...
Framantam aluatul din ingredientele de mai sus.
Trei sferturi din aluat se intinde pe masa de lucru infainata formand o foaie pe care o asezam cu grija in tava unsa cu ulei. Intepam foaia din loc in loc cu o furculita. Presaram pe toata suprafata foii un strat subtire de gris; asezam prunele...
Am preparat mai intai siropul lasand ingredientele sa fiarba timp de 15 minute.
Aluaturile le-am pregatit separat amestecand pentru fiecare ingredientele enumerate mai sus.
Le-am lasat la rece pentru o jumatate de ora.
Am impartit aluaturile in mingiute aprox. egale, (5x albe; 5x...
Am framantat aluatul amestecand ingredientele si l-am lasat timp de 30 min. la dospit.
Am intins aluatul pe masa de lucru, l-am impartit in patrate si am ascuns in fiecare patrat cate o bucatica de ciocolata.
Le-am asezat in tava, le-am dat la copt pentru 20-25 minute (cuptor preincalzit,...
Compozitia se pregateste separand albusul de galbenus; punem 3 linguri de zahar peste albusuri si le batem spuma. Galbenusurile se amesteca cu alte 3 linguri de zahar, cand devin spumoase adaugam treptat laptele,amestecand cu mixerul, apoi punem faina si praful de copt (cernute in prealabil) in...
Tort de clatite (de post)
Pentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Golim amestecul din vasul robotului in vasul mixerului, adaugam apa minerala, sarea, praful de copt si incorporam faina. Incingem o tigaie...
Clatite cu finetti
Pentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Golim amestecul din vasul robotului in vasul mixerului, adaugam apa minerala, sarea, praful de copt si incorporam faina. Incingem o tigaie...
Inima racoritoare cu mango
Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea. Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri. Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat..... Am pus 800...
Prajitura cu rubarba si sfecla rosie
Spalam, curatam rubarba si o taiem cubulele. Presaram 100 gr zahar si o lasam sa-si scurga zeama. Preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se...
Inimioare dulci
Dizolvam drojdia,amestecand-o cu sarea si o lingura de zahar. Adaugam ouale,apoi sana si uleiul. Incorporam zaharul si coaja de lamaie si la final faina cernuta. Obtinem un aluat elastic. Il intindem pe masa de lucru infainata. Decupam forme de inimioare. Le lasam cca 15-20 min la...
Salata de fructe
Preparam crema cu lapte rece conform instructiunilor de pe plic si o lasam la rece in frigider. Spalam toate fructele, le taiem bucati iar lubenita o maruntim "scobind" miezul cu o lingurita. Pe masura ce desprindem miezul din coaja, indepartam si samburii.... Amestecam fructele...
Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic
Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot. Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile. Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos. Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina. La...
Biscuiti cu nuca si dulceata de caise
Untul se amesteca cu zaharul si praful de copt. Se adauga restul ingredientelor si obtinem un aluat pe care-l vom tine pentru o ora la rece. Scoatem aluatul din frigider, il intindem pe masa de lucru infainata si decupam cu ajutorul unei forme de biscuiti floricele. La asezarea in tava avem...
Rasturnata cu mere si strugurei
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim zaharul tos in doua si il adaugam peste albusuri (pe care le batem spuma) si peste galbenusuri (pe care le amestecam pana isi dubleaza volumul). In amestecul de galbenusuri adaugam praful de copt stins, coaja de lamaie si alternaativ cate o lingura...
Tarta de fructe cu gelatina
Intai ne ocupam de prepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri, zaharul se adauga peste galbenusuri, la fel si praful de copt si coaja de lamaie, si de amesteca pana cand galbenusurile isi dubleaza volumul. Sarea se adauga peste albusuri, se mixeaza la viteza mare a mixerului pana...
Amandine - reteta numarul 100
Prepararea blatului: separam albusurile de galbenusuri,impartim cantitatea de zahar alocata blatului in doua. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana zahar. In alt vas amestecam galbenusurile cu cealalta 1/2 cana de zahar pana cand amestecul isi dubleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de cacao si...
Guguluf aromat
Batem albusurile spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Celelalte 5 linguri de zahar+ zaharul vanilat se amesteca cu crema de unt la viteza ridicata a mixerului pana obtinem o crema ferma. Reducem din viteza mixerului,adaugam bicarbonatul stins si berea in fir subtire. Cand...
Ciocolata de casa
Se fierbe apa si zaharul pana cand devine un sirop consistent, asemanator mierii. Adaugam praful de cacao, amestecam. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Incorporam intreaga cantitate de lapte praf, esenta de rom si amestecam sa nu ramana cocoloase. Asezam...
Cornulete cu lapte batut
Pregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul si coaja de lamaie, de asemenea. Framantam aluatul cca 10 minute. Lasam la odihnit la rece, alte 10...
Guguluf cu zmeura si ciocolata alba
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Briose cu visine
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare. In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si...
Prajitura cu visine
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar o impartim in doua. Batem spuma albusurile cu 150 gr zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam coaja de lamaie, apoi praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Pe rand, adaugam apa minerala, apoi...
Prajitura cu rubarba
Se curata rubarba, se spala si se taie bucatele. Se presara 2 linguri de zahar peste cubuletele taiate pentru a-si lasa sucul. Preparam blatul amestecand galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele, la final faina amestecata cu...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Curatam fructele de codite, le spalam cu grija sa nu se zdrobeasca (in doua ape), asezam fructele in cratita in care vom fierbe dulceata si le acoperim cu 1 1/2 kg zahar. Le lasam pana a doua zi sa-si lase siropul, punem cratita la foc potrivit pana incepe sa fiarba...
Tort racoritor
Separam ouale (albusul de galbenus), impartim cantitatea de zahar si le mixam separat. Peste galbenusuri adaugam apa minerala, praful de copt, faina si praful de cacao in timp ce incorporam spuma de albusuri.Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dam blatul la copt in cuptorul preincalzit timp...
Savarine
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Se aseaza faina intr-un vas, adaugam la mijloc drojdia dizolvata, zaharul, oul, uleiul si laptele ramas. Se amesteca toate ingredientele, rezulta un aluat lipicios. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul (eu am uitat de el vreo doua ore :))...
Fursecuri umplute cu nuca de cocos
Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider. Intre timp preparam umplutura astfel: amestecam albusul cu zaharul pudra folosind mixerul la viteza cea mai mare, adaugam...
Spuma de capsuni
Spalam capsunile, le maruntim. Batem albusurile cu praful de sare si zaharul tos, folosind mixerul la viteza cea mai mare pana obtinem o spuma ferma. (Eu am oprit cateva linguri de spuma alba pentru ornat si cateva capsuni in acelasi scop.) Adaugam pulpa de capsuni, mixam totul pentru...
Islere
Aluatul se prepara amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Il lasam la rece pentru 15 -20min,la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata si decupam formele dorite. Asezam biscuitii in tava pe hartie de copt, introducem tava in cuptorul preincalzit si le lasam la copt...
Gogosi colturoase :)
Se face un aluat din toate ingredientele (mai putin zaharul pudra si uleiul!). Intindem aluatul pe masa de lucru si il decupam dupa bunul plac (eu am folosit pintenul). Punem intr-o craticioara uleiul la incins si prajim gogoselele pe ambele parti. La final le pudram cu zahar pudra....
Guguluf cu ciocolata
Prepararea compozitiei: -separam galbenusurile de albusuri. -batem albusurile cu 5 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta. -galbenusurile le frecam cu 5 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala. -incorporam pe rand cate 1 lingura de...
Prajitura cu prune
Framantam aluatul din ingredientele de mai sus. Trei sferturi din aluat se intinde pe masa de lucru infainata formand o foaie pe care o asezam cu grija in tava unsa cu ulei. Intepam foaia din loc in loc cu o furculita. Presaram pe toata suprafata foii un strat subtire de gris; asezam prunele...
Cornulete bicolore de post
Am preparat mai intai siropul lasand ingredientele sa fiarba timp de 15 minute. Aluaturile le-am pregatit separat amestecand pentru fiecare ingredientele enumerate mai sus. Le-am lasat la rece pentru o jumatate de ora. Am impartit aluaturile in mingiute aprox. egale, (5x albe; 5x...
Traistute cu ciocolata
Am framantat aluatul amestecand ingredientele si l-am lasat timp de 30 min. la dospit. Am intins aluatul pe masa de lucru, l-am impartit in patrate si am ascuns in fiecare patrat cate o bucatica de ciocolata. Le-am asezat in tava, le-am dat la copt pentru 20-25 minute (cuptor preincalzit,...
Muffins cu ciocolata
Compozitia se pregateste separand albusul de galbenus; punem 3 linguri de zahar peste albusuri si le batem spuma. Galbenusurile se amesteca cu alte 3 linguri de zahar, cand devin spumoase adaugam treptat laptele,amestecand cu mixerul, apoi punem faina si praful de copt (cernute in prealabil) in...