Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete / Dulciuri

Fursecuri umplute cu cocos si cacao

In Dulciuri la 6 Noi 2013

Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider. Intre timp preparam umplutura astfel: amestecam albusul cu zaharul pudra folosind mixerul la viteza cea mai mare, adaugam...

Clatite cu peltea de gutui

In Dulciuri la 4 Noi 2013

Amestecam faina cu praful de copt si bicabonatul. Adaugam ouale, praful de sare, esenta de vanilie,laptele si apa minerala. Mixam totul foarte bine. Punem tigaia la incins. O ungem cu ulei folosind o pensula din silicon. Punem un polonic de amestec in tigaie, o inclinam in toate...

Prajitura cu foaie sfaramata

In Prajituri la 3 Noi 2013

Amestecam toate ingredientele enumerate la aluat. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Il tinem o ora la frigider, apoi il impartim in 3 parti egale. Ungem dosul tavii cu ulei, apoi intindem pe rand cele trei foi si le coacem la temperatura de 170 grade pana devin usor aurii (cca...

Briose cu seminte de rodie si ciocolata

In Dulciuri la 3 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet,zaharul vanilat...

Prajitura cu mingiute

In Prajituri la 27 Oct 2013

Incepem cu prepararea mingiutelor. Amestecam toate ingredietele cu mana, modelam mingiutele pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei, vezi foto. Blatul se prepara astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 100 gr. zahar si un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza...

Guguluf si briose cu fructe confiate

In Prajituri la 26 Oct 2013

Prepararea compozitiei: -separam galbenusurile de albusuri. -batem albusurile cu 6 linguri de zahar pana obtinem o spuma consistenta. -galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, apa minerala. -incorporam pe rand cate 1 lingura de...

Tort

In Torturi la 12 Oct 2013

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 8 linguri de zahar si un praf de sare . Mixam galbenusurile cu celelate 8 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de...

Fursecuri cu nuca

In Dulciuri la 12 Oct 2013

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece. Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie...

Prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 5 Oct 2013

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf de sare. Mixam galbenusurile cu celelate 6 linguri de zahar. Adaugam 2 linguri de cacao proaspat...

Pestisori cu nuca

In Dulciuri la 5 Oct 2013

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece. Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam pestisori, ii asezam pe hartie de copt...

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 28 Sep 2013

Punem drojdia la dospit in 3 linguri de lapte caldut +1 lingurita zahar. Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, adaugam smantana, ouale, drojdia dospita si amestecam totul foarte bine. Adaugam faina, obtinem un aluat elastic pe care-l impartim in 3. Lasam mingiutele de aluat...

Fagure cu miere

In Dulciuri la 23 Sep 2013

Aluatul foietaj trebuie sa fie la temperatura camerei. Il desfacem din ambalaj si decupam cu rola formele de faguri. Amestecam mierea cu putina apa sa o fluidizam, ungem aluatul asezat in tava pe hartie de copt cu miere, presaram nuca de cocos si dam tava la copt la foc iute pana se...

Prajitura cu miere

In Prajituri la 23 Sep 2013

  Pentru inceput vreau sa mentionez ca in reteta dupa care m-am inspirat trebuia incalzita mierea pe baie de aburi si amestecata cu zaharul, cu untul, etc... Eu am procedat putin altfel, adica mi-am usurat munca dupa cum urmeaza: Am amestecat toate ingredientele trecute la foi si am...

Tort cu frisca

In Torturi la 21 Sep 2013

Pentru prepararea blaturilor separam albusurile de galbenusuri. Cantitatea de zahar o impartim in doua; batem mai intai albusurile spuma cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam apa minerala, praful de copt stins in zeama de...

Guguluf cu mac si lamaie

In Prajituri la 18 Sep 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, praful de copt, 4 linguri de ulei, 70 gr. mac, coaja de lamaie. Incorporam in acest...

Salata de fructe cu Ceva Fin

In Dulciuri la 15 Sep 2013

Curatam banana de coaja si o taiem bucati. Spalam perele si le taiem bucati. Fructul de kiwi se curata de coaja si se taie bucati. Asezam toate fructele pe o farfurie. Amestecam intr-un bol doua linguri crema de branza Ceva Fin cu doua linguri dulceata de capsuni, impartim acest...

Tort de foietaj cu Ceva Fin

In Torturi la 15 Sep 2013

Dezghetam aluatul foietaj la temperatura camerei. Intindem cele doua foi si le decupam cu ajutorul tavii in forma de inima. Coacem foile de foietaj la temperatura mare pana se umfla si devin crocante si rumene. Untul, la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Incorporam cu...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 15 Sep 2013

Culegem merele din gradina. ;) Le spalam, le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Calim merele cu zaharul si scortisoara pana scade toata apa lasata.Le lasam la racit. Aluatul il preparam usor, trebuie amestecat zaharul cu Crema de branza Ceva Fin, cu untul, cu ouale, praful de copt stins...

Prajitura cu fructe

In Prajituri la 12 Sep 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina...

Gogosi cu Ceva Fin

In Dulciuri la 11 Sep 2013

Incalzim putin iaurtul la microunde, cat sa fie caldut. Adaugam drojdia, crema de branza Ceva Fin, sarea, zaharul, coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat. Amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn,apoi adaugam si incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de...

Snack cu Ceva Fin si seminte de floarea soarelui

In Dulciuri la 9 Sep 2013

Untul, la temperatura camerei se amesteca cu 70 gr.zahar pudra, cacao, 2 oua, esenta de rom si faina proaspat cernuta. Obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe masa infainata si il asezam in tava unsa cu putin ulei. Impungem din loc in loc aluatul cu o furculita. Crema se prepara...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 8 Sep 2013

Preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,2 linguri de cacao,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza...

Pancakes cu prune si scortisoara

In Dulciuri la 6 Sep 2013

Spalam si desfacem prunele. Scoatem samburii. Taiem prunele cubulete si presaram scortisoara dupa gust. Amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam oul,iaurtul,praful de copt,uleiul, praful de sare, esenta de rom. Incorporam faina iar la final adaugam prunele...

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 31 Aug 2013

Spalam prunele si le scoatem samburii. Fierbem cartofii in coaja. Ii racim, apoi se trec prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu ouale, putina sare, 5-6 linguri de zahar, 3 linguri de ulei. La final adaugam faina. Este foarte posibil sa mai fie nevoie de faina, cantitatea nu se...

Fursecuri fragede glazurate

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios pe care il trecem prin pistolul de fursecuri prin formele dorite. Spritam cate un fursec tinand...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 18 Aug 2013

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora. Spalam si curatam merele de cotoare. Le dam pe razatoarea mica, adaugam zaharul si...

Prajitura cu suc de rosii

In Prajituri la 18 Aug 2013

Preparam foile astfel: Amestecam zahar+ulei+praful de sare+suc de rosii+esenta de rom pana se topeste zaharul. Adaugam faina, obtinem un aluat pe care il dam la rece 30 minute. Dupa ce s-a scurs timpul de racire, scoatem aluatul din frigider si il impartim in 4. Vom coace 4 foi pe dosul...

Tarta cu nectarine si dulceata de gutui

In Prajituri la 17 Aug 2013

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora. Intre timp pregatim nectarinele: le spalam, le taiem in doua, scoatem samburii, apoi le...

Dulceata de pepene galben

In Dulceata / Gem la 10 Aug 2013

Avem nevoie de 3 pepeni galbeni. Spalam pepenii, ii curatam de seminte si coaja si portionam pulpa in cubulete maricele. Presaram zaharul si lasam deoparte cca 3 ore pana se topeste zaharul si se formeaza siropul. Inainte de a da dulceata la foc mic stoarcem lamaile si adaugam sucul...

Briose cu afine si struguri

In Prajituri la 10 Aug 2013

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet,zaharul vanilat...

Afisate 271 - 300 din 339 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]