Cornulete cu lapte batut

de Valclaudia in Prajituri, 25 Iun 2013 | 13108 vizualizari

 

sunt foarte potrivite pentru micul dejun

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt topit
  • 100 gr lapte batut
  • 1 iaurt mic (cu visine)
  • coaja rasa de lamaie (1 lingurita)
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat stins in 1/2 lingurita de otet
  • 50 gr zahar
  • 700 gr faina proaspat cernuta
  • 1 borcan gem de fructe
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu lapte batut:

Pregatim aluatul cernand faina intr-un vas de plastic. Topim untul, il adaugam peste faina.Laptele batut si iaurtul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei, le adaugam peste faina, zaharul si coaja de lamaie, de asemenea. Framantam aluatul cca 10 minute. Lasam la odihnit la rece, alte 10 minute.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in 8 parti egale. Lasam 1 parte pe masa de lucru (infainata), restul vor ajunge din nou la rece pana in momentul in care vom lucra cu ele.

Intindem aluatul cu sucitoarea, il impartim cu pintenul in 8, punem putin gem la baza fiecarei bucatele rezultate si rulam. Dam forma cornuletelor si le asezam in tava pe hartie de copt.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, temperatura medie (160-170 grade).

Lasam cornuletele la copt cca 20 min, pana devin aurii.

Le scoatem pe un platou si presaram zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Servim dimineata cu lapte. Sau la cafea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu lapte batut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem