aveam un mango de aproape un kilogram si nu prea stiam ce sa prepar din el. In afara de asta, mai aveam si dungile ramase dupa portionarea prajiturii de ieri si niste sos alb de ciocolata. + un mare chef de bubuleala...
Pentru jeleul de mango:
Pentru baza desertului:
Pentru decor:
Am rupt marginile prajiturii si le-am asezat in tava in forma de inima. Am impartit sosul alb peste acestea.
Am curatat fructul de mango, i-am scos pulpa cu ajutorul unei linguri.
Am zdrobit fructul cu ajutorul robotului pana am obtinut o pasta fina,de un galben minunat.....
Am pus 800 ml de apa intr-un vas la foc mic, impreuna cu zaharul,zeama de lamaie si fructul de mango zdrobit.
Cu restul de apa rece (200ml), am dizolvat praful de budinca,cu grija sa nu ramana cocoloase. Cand lichidul din vasul de pe foc a atins punctul de fierbere,am adaugat budinca dizolvata si am amestecat continuu pana am obtinut o crema groasa.
Asa fierbinte am turnat-o in forma peste bucatile de blat de prajitura (marginile de care aminteam) si am lasat-o sa se raceasca complet in camara, la racoare.
Dupa cca 3 ore am desprins inelul formei.
Am mixat frisca (rece, de la frigider) la viteza mare a mixerului pana a devenit ferma. Cu aceasta am decorat inimioara mea racoritoare iar la final am adaugat afinele.
Pofta buna!