Prajitura cu rubarba

de Valclaudia in Prajituri, 8 Iun 2013 | 17334 vizualizari

 

in copilarie mancam des prajitura de-asta

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 20 linguri de lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 3 linguri de gris

Spuma de albus:

  • 4 albusuri
  • 240 gr zahar pudra
  • 1 praf de sare

Rubarba, 4 fire (tulpini) + 2 linguri de zahar de presarat peste rurbarba sa se lase sucul. //

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Se curata rubarba, se spala si se taie bucatele. Se presara 2 linguri de zahar peste cubuletele taiate pentru a-si lasa sucul.

Preparam blatul amestecand galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele, la final faina amestecata cu praful de copt (acestea trebuiesc cernute inainte). Rezulta un aluat destul de moale. Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina si golim aluatul in tava. Nivelam. Presaram grisul peste aluat, scurgem rubarba presand-o intre palme pentru a elimina o cantitate cat mai mare de lichid si asezam rubarba peste aluat.

Introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 min. la 200 grade.

Cat se coace blatul pregatim spuma mixand albusurile cu zaharul pudra la viteza cea mai mare pana obtinem o spuma ferma (ca pentru bezele)

Cand blatul este aproape copt scoatem tava din cuptor, intindem spuma de albusuri pe toata suprafata prajiturii si reducem temperatura la 160-170 grade pentru a nu arde spuma.

Mai lasam la cuptor inca 15-20 min (depinde cum va coace cuptorul), spuma trebuie sa fie uscata/crocanta ca bezeaua.

Lasam sa se raceasca in tava si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Rubarba este foarte acra. Chiar daca bezeaua care acopera prajitura este suficient de dulce, se poate folosi la servire si niste topping (de capsuni)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

09.06.2013, 08:40

foarte buna!

Corinuta 1

09.06.2013, 16:44

grozav arata! de incercat!

Sim0na 1

10.06.2013, 13:14

N-am folosit pana acum rubarba..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)