in copilarie mancam des prajitura de-asta
Blat:
Spuma de albus:
Rubarba, 4 fire (tulpini) + 2 linguri de zahar de presarat peste rurbarba sa se lase sucul. //
Se curata rubarba, se spala si se taie bucatele. Se presara 2 linguri de zahar peste cubuletele taiate pentru a-si lasa sucul.
Preparam blatul amestecand galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam pe rand uleiul, apoi laptele, la final faina amestecata cu praful de copt (acestea trebuiesc cernute inainte). Rezulta un aluat destul de moale. Ungem tava cu ulei, tapetam cu faina si golim aluatul in tava. Nivelam. Presaram grisul peste aluat, scurgem rubarba presand-o intre palme pentru a elimina o cantitate cat mai mare de lichid si asezam rubarba peste aluat.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 min. la 200 grade.
Cat se coace blatul pregatim spuma mixand albusurile cu zaharul pudra la viteza cea mai mare pana obtinem o spuma ferma (ca pentru bezele)
Cand blatul este aproape copt scoatem tava din cuptor, intindem spuma de albusuri pe toata suprafata prajiturii si reducem temperatura la 160-170 grade pentru a nu arde spuma.
Mai lasam la cuptor inca 15-20 min (depinde cum va coace cuptorul), spuma trebuie sa fie uscata/crocanta ca bezeaua.
Lasam sa se raceasca in tava si servim.
Pofta buna!
1
Rubarba este foarte acra. Chiar daca bezeaua care acopera prajitura este suficient de dulce, se poate folosi la servire si niste topping (de capsuni)