Totul a pornit de la un pepenas galben care nu se dadea mancat. Asa ca m-am gandit la o transformare. mi-am spus ca daca exista atatea creme de fructe, trebuie sa iasa si din pepene galben una. Zis si facut. iar crema asta de pepene galben este...cum sa zic...un deliciu, pur si simplu un deliciu!
Si mi s-a parut ca ar merge foarte bine cu un aluat fraged. Astfel ca am prestat rapid niste cosulete care se topesc in gura de bune ce sunt.
Aluatul
Intr-un castron, am pus untul, am cernut faina, am adaugat indulcitorul si oul. Am inceput sa framant un aluat destul de lipicios, dar care dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, devine usor elastic. (daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati un pic de faina). L-am pus in folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora, timp in care m-am apucat de crema.
Crema
Intr-o vas, am pus 4 galbenusuri, indulcitorul si am inceput sa le amestec bine cu mixerul. Pepenele curatat si taiat l-am transformat in piure. L-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat, dupa care am pus la fiert toata compozitia, amestecand in continuu pana cand a inceput sa se ingroase. Dupa ce s-a racit, am adaugat cubul de unt si putina zeama de lamaie. Am amestecat bine, bine si am dat la frigider. Dupa ce a stat la frigider aprox o jumatate de ora, am incorporat in crema si mascarponele. Am bagat iar la frigider crema.
Aluatul rece l-am scos de la frigider, l-am mai framanat un pic si am intins o foaie din care am taiat cercuri mari pe care le-am pus in forme de mini tarte. Am copt la cuptor, cam 20 minute ( eu din prea multa treaba :P am uitat un pic de ele) dupa care le-am scos si le-am lasat la racit.
Le-am umplut cu delicioasa crema de pepene si am savurat una pe loc. Aluatul este extrem de fraged, iar crema....este de-li-cioasaa!!
1
ingredientele costa aproximativ 42 - 45 lei.
2
cred ca merg bine si cu un topping de ciocolata neagra
3
crema este destul de moale. nu cred ca merge folosita cu poche-ul.