Abia m-am intors din Grecia si inca nu m-am saturat de gustul mancarurilor traditionale de care m-am bucurat din plin in renumitele taverne.
Astazi am adus gustul si savoarea acestei fripturi in stil grecesc in bucataria mea, a iesit incredibil de buna, frageda, suculenta, aromata si am servit-o alaturi de tzatziki, cum altfel, va recomand cu drag sa incercati reteta.
Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite.
Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur de 3 ore (la rece).
Eu am folosit gratarul pe aragaz, dar daca puteti sa il faceti pe carbune afara e si mai grozav.
Fileurile de pui se tin pe gratar pana se rumenesc frumos.
Friptura am asortat-o cu tzatziki si cartofi prajiti, alaturi de o salata greceasca, ce sa va mai spun, o mare bunatate!