mi-a placut mult combinatia de zmeura acruta cu dulcele fin obtinut prin glazurarea gugulufului cu ciocolata alba... merita incercat!
Aluatul:
Pentru glazura:
Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.
In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si uleiul, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei, turnam jumatate din compozitie in forma, zdrobim 5 biscuiti si ii presaram peste compozitie, adaugam zmeura (spalata si lasata la scurs pe un servetel absorbant).
Turnam intreaga compozitie in forma iar deasupra zdrobim si presaram restul de 5 biscuiti cu tarate.
Dam forma la copt in cuptorul preincalzit, lasam la copt cca 40-50 min. la temperatura medie (160-170 grade). Inainte de scoaterea gugulufului din cuptor facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit scoatem guguluful din forma cu mare grija sa nu-l rupem, il asezam pe un platou si decoram cu ciocolata alba topita la foc mic in cele 4 linguri de lapte. Presaram nuca de cocos si lasam pana a doua zi cand il putem portiona si servi.
Pofta buna!
1
Se poate prepara si cu alte fructe de sezon, in functie de preferite sau cu ce aveti la-ndemana!