pentru ca ne era pofta de dulce si pentru ca mai aveam un borcan cu mere rase nefolosite de toamna trecuta, am preparat rasturnata de mai jos. Asta se intampla sambata. Intre timp s-a evaporat...
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim zaharul tos in doua si il adaugam peste albusuri (pe care le batem spuma) si peste galbenusuri (pe care le amestecam pana isi dubleaza volumul).
In amestecul de galbenusuri adaugam praful de copt stins, coaja de lamaie si alternaativ cate o lingura de apa minerala si doua de faina proaspat cernuta.Dupa ce am incorporat aceste ingrediente, adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn sa "nu se lase" compozitia.
Incingem cuptorul la temperatura moderata (180 grade).
Tapetam o tava cu hartie de copt, o captusim cu biscuiti zdrobiti/maruntiti cu sucitoarea; adaugam intai strugureii,apoi impartim merele din borcan,din loc in loc pe toata suprafata prajiturii si dam tava la copt pentru cca 30 / 40 minute (mai exact pana devine aurie prajitura).
O lasam in tava pana a doua zi cand rasturnam prajitura pe un platou presarat cu zahar tos. Astfel partea cu biscuiti si mere va deveni partea superioara a prajiturii.
Desprindem hartia de copt si pudram prajitura cu zahar pudra.
Pare mult zahar pudra insa tinand cont de faptul ca partea cu mere e destul de umeda, zaharul se topeste si este nevoie sa pudram pana cand suprafata prajiturii capata aspect de zapada proaspat asternuta. Mie mi-a facut placere sa las si bulgarasi de zahar la vedere! ;)
Pofta buna!