Tort de clatite (de post)

de Valclaudia in Dulciuri, 9 Aug 2013 | 19293 vizualizari

 

un desert delicios de post pentru cine iubeste clatitele.......

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • 1200 ml apa minerala
  • 300 ml apa plata
  • 100 gr fulgi nuca de cocos
  • 100 ml ulei
  • cca 550 - 600 gr faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • putina sare
  • Pentru creme:
  • 1 plic budinca de cocos
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 6 linguri de zahar
  • 100 gr margarina
  • 50 gr stafide sultana
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 700 ml apa plata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite (de post):

Pentru inceput mixam in robot nuca de cocos cu apa plata timp de 1 minut pana obtinem o pasta alba omogena.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.

Golim amestecul din vasul robotului in vasul mixerului, adaugam apa minerala, sarea, praful de copt si incorporam faina.

Incingem o tigaie antiaderenta,portionam cu polonicul clatitele, le coacem pe ambele parti.

Cremele,care nu sunt altceva decat budinci... se prepara separat, inlocuim laptele,vezi instructiunile de preparare trecute pe ambalaje, cu apa plata.In plus, adaugam in fiecare budinca cate 50 gr margarina pe care o incorporam amestecand cat este noevoie.

Dupa ce am preparat budincile, asamblam tortul.

Avem nevoie de 15 clatite. Plus stafidele pe care le lasam la hidratat in esenta de rom

Inainte de a aseza prima clatita,presaram o lingura de zahar pe platou,pentru ca tortul nostru sa nu se lipeasca de platou.

Asezam prima clatita si ungem cu crema alba, de cocos.

Asezam a doua clatita, ungem cu crema maro, de ciocolata.

Si tot asa,pana epuizam cele 15 clatite.

Din cand in cand mai adaugam cateva stafide din loc in loc....

Cu crema ramasa decoram dupa inspiratie tortul.

Dam la rece desertul pentru cel putin o ora,portionam si servim!

Pofta buna!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem de post