Cornulete bicolore de post

de Valclaudia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 9338 vizualizari

 

m-am inspirat de aici: http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-in-doua-culori-de-post--2853.html E grozava reteta, multumesc pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sirop:
  • 250 ml apa
  • 150 gr. zahar
  • 1 pliculet condimente pentru vin fiert
  • Ingrediente aluat alb:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente aluat colorat:
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • Am folosit gem de prune pentru umplutura iar la decor nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete bicolore de post:

Am preparat mai intai siropul lasand ingredientele sa fiarba timp de 15 minute.

Aluaturile le-am pregatit separat amestecand pentru fiecare ingredientele enumerate mai sus.

Le-am lasat la rece pentru o jumatate de ora.

Am impartit aluaturile in mingiute aprox. egale, (5x albe; 5x colorate).

Am intins pe masa de lucru cate o biluta alba si una colorata, le-am suprapus si am mai aplatizat aluatul, dupa care l-am impartit in 8, am asezat cate o lingurita de gem de prune si am rulat cornuletele pornind de la baza spre varf.

Le-am tinut la cuptor cca 20- 25 min. (180grade) si la scoaterea din tava le-am plonjat in siropul rece.

Le-am decorat cu nuca de cocos si le-am tras in chip pentru voi! ;)

 

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie preincalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete bicolore de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Steffy 1

25.03.2013, 21:18

Arata foarte bine!

ericsson 1

25.03.2013, 21:57

mmmmmhhhhh ce bine arata!felicitari!!!salivez
trebuie incercate

diana_k 1

26.03.2013, 09:36

bune, bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosile bunicii (de post)