Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete / Aperitive / Garnituri

Vafe cu branzeturi si chimen

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2014

Amestecam branzeturile cu ouale, laptele, sarea, praful de copt. Adaugam condimente dupa gust. La final incorporam faina, vom obtine un aluat mai gros decat cel de clatite dar care nu este totusi ferm, adica se scurge din lingura. Incingem aparatul de copt vafe. Punem cate doua...

Salata de fasole galbena cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2014

Curatam fasolea de capete, o spalam in doua tre ape, apoi o rupem bucati si o punem la fiert in apa cu sare (cca 30 min.) Dupa ce a fiert o punem la scurs si o lasam sa se raceasca complet. Preparam putina maioneza de casa (dintr-un galbenus crud si unul fiert + cca 200ml ulei_1 lingurita...

Tarta foietaj cu branzeturi si chimen

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2014

Aluatul dezghetat, la temperatura camerei se intinde in tava pe hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem aluatul cu albus, asezam feliile de cascaval, taiem bucatele de branza telemea, presaram cascaval ras, seminte de chimen si de susan si fulgi de chili. Dam tava la...

Bruschette cu rosie si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2014

Preincalzim cuptorul la 165 grade. Bagheta se taie felii de grosimea unui deget. Asezam feliile obtinute pe hartie de copt in tava. Ungem toate feliutele de bagheta cu ulei de masline. Presaram apoi sare si piper dupa gust. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri, se aseaza...

Piure copt cu sos de rosii proaspete

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2014

Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei. Intre timp curatam ceapa si ardeii; le spalam si le taiem bucati apoi le trecem prin robot. Pasta obtinuta o sotam in 4 linguri de ulei ,la foc...

Rulada aperitiv cu stir rosu

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2014

Curatam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul peste stirul fierbinte, amestecam, oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam la racit. Untul...

Covrigei cu branzeturi, in si chimen

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2014

Branza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei. Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana si laptele caldut. Adaugam semintele de in, apoi faina si framantam un aluat elastic pe care-l...

Pariziene cu faina de in si branza afumata

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2014

Preparam intai umplutura: -telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici; -zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa. Aluatul: -drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare....

Placinte la tigaie cu cas si marar verde

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2014

Amestecam drojdia cu zaharul si praful de sare pana devine lichida. Adaugam laptele caldut,apoi iaurtul si faina proapat cernuta. Ca sa desprindem aluatul de maini turnam in fir subtire uleiul, apoi acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie pana cand aluatul prin dospire isi dubleaza...

Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2014

Mixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina. Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde tocat. Punem o tigaie antiaderenta la incins, portionam cu ajutorul unui polonic aluatul, il intindem...

Pleurotus la tigaie cu mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2014

Ciupercile se spala in mai multe ape si se taie bucatele. Se condimenteaza cu sare si piper,apoi se calesc in ulei intr-o tigaie pana devin usor uscate si crocante. La final presaram patrunjel proaspat tocat si servim cu mamaliguta fierbinte (fierbem apa cu sare, turnam malaiul in...

Tarta cu boabe de naut si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2014

Calim cubuletele de morcov in ulei 5 minute. Adaugam apoi usturoiul verde taiat rondele, calim alte 5 minute apoi punem boabele de naut din conserva scurse , condimentam dupa gust, adaugam marar verde tocatsi lasam amestecul deoparte la racit. Amestecam drojdia cu fainaproaspat cernuta,...

Saleuri de casa cu mac si branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2014

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam telemeaua data pe razatoare, crema de branza, untul la temperatura camerei, semintele de mac si jumatate din cantitatea de faina. Amestecam, din cand in cand adaugam lapte batut si faina pana incorporam toate cantitatile....

Cartofi la cuptor cu mujdei de praz

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2014

Curatam, spalam si taiem cartofii rondele. Asezam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare, fulgi de chili si piper dupa gust. Batem oul cu putina sare, cu praful de turmeric, adaugam in fir subtire uleiul, obtinem un fel de maioneza mai lichida. Adaugam...

Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2014

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam apa calduta, smantana (la temperatura...

Placintele cu loboda colorata

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2014

Curatam frunzele de loboda de pe cotoare,le spalam foarte bine sub jet de apa rece sa scapam de nisip si alte impuritati. Taiem loboda fasii, o punem la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare si o potrivim la gust cu sare si piper. Dupa ce a mai scazut apa lasata presaram un pumn de...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2014

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam semintele de in si de mac. Punem apa calduta peste drojdia lichefiata, apoi faina si framantam un aluat elastic in care picuram din cand in cand putin ulei. Lasam aluatul la dospit cca 30 min, apoi il intindem pe masa infainata de lucru si il...

Tarta cu loboda

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2014

Curatam loboda de pe cotoare, spalam frunzele in mai multe ape si le taiem fasii. Calim loboda (cca.10 minute) in ulei cu sare, piper si usturoi granulat, la final adaugam gris sa absoarba toata cantitatea de lichid lasata. Lasam la racit. Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine...

Tarta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2014

Pentru inceput spalam spanacul in mai multe ape, il taiem, il condimentam si il calim in ulei cca 10 min la foc potrivit. O sa lase destula apa, daca il caliti mai mult in ideea ca vreti sa scada apa lasata, va deveni uleios. Eu am preferat sa adaug gris dupa cele 10 minute, asa am reusit sa...

Placinte cu cartofi si branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2014

Pentru inceput preparam umplutura: spalam cartofii, ii fierbem in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri potrivite. Calim cartofii in ulei, adaugam condimentele si verdeata, stigem focul si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit amestecul de cartofi adaugam branza de burduf...

Cozonac aperitiv cu leurda si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2014

Mai intai pregatim umplutura: spalam leurda in mai multe ape si o maruntim fin la robot impreuna cu rozmarinul, uleiul si sare dupa gust. Punem intr-un castron drojdia, sarea,turmericul si zaharul si smantana (la temperatura camerei). Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana...

Placinte cu mere si scortisoara

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2014

Eu am folosit mere rase si pastrate la borcan. Am golit continutul borcanului intr-un castron, am adaugat doua linguri de gris, patru de zahar si o lingurita rasa de scortisoara, am amestecat toate aceste ingrediente si am dat umplutura deoparte cat m-am ocupat de aluat. Punem faina (la...

Gnocchi cu sos de rosii si praz

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2014

Intai preparam gnocchi, dupa cum urmeaza: Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam 1 ou potrivit si faina, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma...

Placinte cu branza la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2014

Incepem cu amestecul de branzeturi; dam o raita prin frigider si tot ce insemna branza ramasa nemancata se da pe razatoare, se amesteca cu 2 albusuri de ou batute cu furculita iar la final adaugam marar verde tocat dupa gust. Trecem la aluat: punem faina intr-un castron, impreuna cu sarea si...

Lipie cu ciuperci si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2014

Intai ne ocupam de amestecul de ciuperci si ceapa verde. Curatam si spalam atat cipuercile cat si ceapa. Le taiem dupa preferinta,incingem 2 linguri de ulei, adaugam ciupercile, sare si piper dupa gust si lasam sa scada apa lasata. Punem ceapa verde tocata peste ciuperci, calim cateva...

Covrigi opariti

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2014

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam cateva lingurite de apa calduta si una de faina, apoi lasam 10 minute amestecul obtinut la dospit. Faina (la temperatura camerei) se aseaza intr-un castron, se formeaza gaura la mijloc, punem drojdia dospita si ama calduta, apoi amestecam toate...

Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2014

Amestecam drojdia cu zaharul sarea si apa calduta. Adaugam untul, cascavalul ras si semintele de in. Amestecam, punem faina si uleiul, framantam aluatul pana cand devine elastic si se poate intinde usor. Lasam aluatul acoperit pentru a-l feri de curenti si trecem la prepararea...

Saleuri de casa cu branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2014

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul cu branzade burduf, semintele de chimen si cele de in. Adaugam laptele caldut, sarea si la final faina cat cuprinde. Amestecam toate ingredientele, obtinem un aluat elastic. Il dam la rece pentru 30 minute....

Paine aromata incalzita la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2014

Taiem painea felii dar lasam coaja de la baza intreaga (tip acordeon). Intre feliile de paine asezam cate o felie de unt. Mararul se spala si se toaca marunt, apoi se presara verdeata intre feliile de paine. Presaram sare si piper dupa gust. Asezam painile in tava tapetata cu hartie...

Pasta de unt cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2014

Spalam leurda, o taiem putin si o asezam in vasul robotului impreuna cu untul (la temperatura camerei), sare si piper dupa gust. Mixam cateva secunde si obtinem o pasta delicioasa pe care o putem servi (de preferat in weekend) la micul dejun cu paine prajita si legume proaspete. Pofta buna!...

Afisate 91 - 120 din 211 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 33

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]