Mai intai pregatim umplutura: spalam leurda in mai multe ape si o maruntim fin la robot impreuna cu rozmarinul, uleiul si sare dupa gust.
Punem intr-un castron drojdia, sarea,turmericul si zaharul si smantana (la temperatura camerei).
Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.
Din cand in cand mai adaugam cate o lingura cu ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.
Intindem pe masa infainata aluatul, ungem un strat de umplutura,apoi rulam aluatul ca pentru cozonac si il asezam in tava unsa cu ulei. Peste aluat ungem cu o pensula de silicon pasta de leurda, lasam inca 20 minute cozonacul la dospit,apoi dam tava in cuptorul preincalzit si lasam cozonacul la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!