Pariziene cu faina de in si branza afumata

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2014 | 4656 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 75 gr. faina de in
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 plic zahar tos (5 gr.)
  • 1 lingurita sare
  • 75 gr. faina de ovaz
  • cca 600 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 300 gr. lapte batut (la temperatura camerei)

Umplutura:

  • 250 gr. branza de vaci afumata
  • 200 gr. branza telemea rasa
  • 100 gr. smantana
  • 1 tub crema de unt

in plus:

  • 2 oua mici de casa
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu faina de in si branza afumata:

Preparam intai umplutura:

-telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici;

-zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa.

Aluatul:

-drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare.

-adaugam putina apa calduta,faina de ovaz si lasam maiaua la dospit cca 15 minute in cuptorul cu microunde (oprit), astfel incat sa fie ferita de curenti.

-peste maiaua dospita adaugam toate celelate ingrediente, framantam aluatul si rupem cate o bucata din el (de marimea unei portocale).

-intindem cate o bucatica de aluat cu facaletul pe masa infainata de lucru, la baza asezam umplutura de branza, in partea opusa taiem aluatul fasii paralele pana la jumatatea acestuia;

-rulam aluatul pana la mijloc, avem grija sa impachetam si colturile in interior sa nu se scurga umplutura in tava in timpul coptului.

-le asezam in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram seminte de in si sare grunjoasa,apoi le coacem la temperatura de 180 pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu faina de in si branza afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu telemea si cascaval