Daca va este dor de gustul copilariei, va poftesc la placinte coapte in tigaie!
Aluat:
Umplutura:
Incepem cu amestecul de branzeturi; dam o raita prin frigider si tot ce insemna branza ramasa nemancata se da pe razatoare, se amesteca cu 2 albusuri de ou batute cu furculita iar la final adaugam marar verde tocat dupa gust.
Trecem la aluat: punem faina intr-un castron, impreuna cu sarea si facem o groapa in ea.
Separat se dizolva drojdia, amestecand-o cu cate o lingurita de faina si zahar.
Adaugam drojdia dizolvata in centrul castronului, punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Desprindem cate o particica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei amestec de branza, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile cu furculita si prajim placintele in tigaie in ulei incins.
Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.
Sunt tare bune, atat calde, cat si reci!
Pofta buna!