Placinte cu branza la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2014 | 54712 vizualizari

 

Daca va este dor de gustul copilariei, va poftesc la placinte coapte in tigaie!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Umplutura:

  • 500 gr branzeturi date pe razatoare
  • 2 albusuri de ou
  • marar verde dupa gust
  • in plus, ulei pentru prajit 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza la tigaie:

Incepem cu amestecul de branzeturi; dam o raita prin frigider si tot ce insemna branza ramasa nemancata se da pe razatoare, se amesteca cu 2 albusuri de ou batute cu furculita iar la final adaugam marar verde tocat dupa gust.

Trecem la aluat: punem faina intr-un castron, impreuna cu sarea si facem o groapa in ea.

Separat se dizolva drojdia, amestecand-o cu cate o lingurita de faina si zahar.

Adaugam drojdia dizolvata in centrul castronului, punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Desprindem cate o particica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei amestec de branza, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile cu furculita si prajim placintele in tigaie in ulei incins.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.

Sunt tare bune, atat calde, cat si reci!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

tiby 1

04.05.2014, 15:58

ce bunatate ! si eu vreau !

claudiaO 1

05.05.2014, 11:38

bune placintele tale trebuie sa le incec si eu ..la fav cu ele

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cascaval la tigaie